Vacanțele la mare, înainte şi după copii

Gata, s-a terminat vacanța noastră la mare. Vacanțele, de fapt, fiindcă aceasta este/a fost a treia. Mâine plecăm acasă. Am mers în Turcia la All Inclusive, am mers în România în camping la rulote şi acum suntem în Bulgaria, la Reina del Mar, cel mai nou resort bulgăresc, Ultra All Inclusive. Primele două vacanțe au fost din buzunarul nostru, a treia – datorită minunatei agenții Travel Planner, care mi-a propus să îl testez şi să scriu despre el.

Mi-au făcut un mare serviciu, fiindcă la cât de frumos a fost, nu pot să scriu (aproape) decât de bine. Ba chiar îmi pare rău că ne întoarcem în Bucureşti. M-aş mai fi lăsat răsfățată câteva zile, mi se pare lux să se strângă după tine, să ai masa deja gata, tu doar să te bucuri de timpul cu familia ta.

Răsăritul din camera noastră, Reina del Mar

Piscine, baruri, muzică, mâncare delicioasă, activități pentru copii, spa şi multe alte lucruri care ne vin nouă, părinților, în ajutor.

Dar revin eu cu un review complet, complet, cu lucruri utile şi care pot fi totuşi îmbunătățite.

Revenind, e primul an în care mergem la mare în formulă de patru. Cu un bebe de 10 luni şi un băiețel de 4 ani jumătate. E primul an în care nu îmi mai amintesc cum am fost fără. Dar fac un efort, fiindcă sunt nişte faze tragic-comice. Şi vreau să râdem împreună.

Sunt valabile acum, că e şi bebe-ştrumf, dar cred că, dacă am fi fost doar cu Luc, altfel ar fi stat lucrurile. La el deja mai respirăm. Cine ne-a pus să o luăm de la capăt aşa de repede?

Nu ştiu. Dar e cert că e minunat aşa de greu cum e. O să crească şi Alec de nici nu ne vom da seama cum şi când. Nu putem decât să profităm de tot ce ni se întâmplă…

CUM A FOST CU DOI COPII?
Pe plaja privată de la hotel

Dacă înainte ne plimbam de mână ca doi porumbei pe faleză, fără stres, acum unul îl plimbă pe copilul mic de mânuțe, iar celălalt țipă de-i plesneşte gâtu’ după copilul mare să nu o mai ia înainte, că se pierde.

Dacă înainte stăteam pe şezlong şi citeam pagini întregi, acum singurele lucruri pe care le mai citesc sunt ceasul, vremea şi prima propoziție dintr-o carte.

Dacă înainte noi ne scoteam nisipul din slipi, acum trebuie să îl scoatem lor din păr, nas, urechi, ochi şi gură. Şi fund. Şi genți. Şi papuci.

Dacă înainte testam toate piscinele de adulți şi înotam ca un fluturaş, acum testez piscine de bebeluşi şi înot stând în fund, în picioare sau cocoşată.

Dacă înainte nu îndrăznea nimeni să mă trezească pentru răsărit, fiindcă eram rea de somn, acum şefu’ mă scoală înaintea soarelui de mi-au ieşit răsăriturile pe ochi.

Dacă înainte veneam neagră de la mare, acum, chiar şi după trei vacanțe, tot albi suntem. Orele se plajă sunt dimineața şi seara, când nu e soare.

Dacă înainte ne dădeam cu cremă unul pe celălalt minute în şir, să ne răsfățăm şi poate să ne mai facem şi câte un masaj, acum băgăm viteză de-n 10 secunde ne-am rezolvat pe toți. Ba chiar, au fost dăți când am uitat să mă dau şi mă întrebam de ce mă ustură pielea.

Dacă înainte eram mereu relaxată şi fără griji, acum am toate antenele ridicate, toți muşchii contractați şi toți ochii deschişi ca nu cumva Luc să-şi rupă fundul pe tobogan, iar Alec să mănânce tot nisipul de pe plajă. 

Dacă înainte mergeam și noi seara în parcurile de distracții și nu voiam să treacă timpul, acum mergem la locuri de joacă pentru copii și așteptăm să se facă ora nouă să urcăm în cameră.

Dacă înainte stăteam la restaurant ca guguştiucii, ciocnind şi un pahar de vin, acum mâncăm pe rând, mâncăm din picioare şi, de multe ori, nu apucăm tot.

Unul din rarele momente când a stat mai mult la masă

Dacă înainte mergeam în club și aveam nopți albe, acum ne rugăm să nu mai avem nici măcar una.

Dacă înainte eram lipiți și de nedespărțit, acum abia aștept să mai stau și eu 30 de minute singură. Să mă bucur doar de mine.

Dacă înainte visam să îmi facă Andrei cadou excursii cu ski-jet-ul pe mare (nu aveam bani de aşa ceva), acum cel mai mare cadou pe care mi-l poate face e să îl ia dimineața pe Alec și să mă mai lase să dorm o oră.

Dacă înainte mergeam cu un rucsac şi o geantă la mare, acum mergem cu un rucsac, cu o geantă, cu un troller pentru noi, un troller pentru copii, un sac de jucării şi un cărucior.

În tinereți, nu țineam deloc la confortul cazării, marea fiind cea mai importantă. Mergeam și cu cortul, leșinam de căldură fără aer condiționat și ne mai cazam și la o jumătate de oră de plajă, dacă era mai ieftin. Acum, însă, aventurile muritului de cald sunt excluse și căutăm să fie cât mai confortabil pentru copil. Și, de ce să mint, și pentru noi.

Am scris aici unde am fost vara asta, iar aici vă las link către Reina del Mar, unde sunt oferte prin agenția Travel Planner. O să mă pomeniți de bine dacă o să ajungeți aici.

Despre Reina del Mar, am mai scris şi aici.

De 1 septembrie, o vară târzie vă doresc,

Alexandra

Poze: arhivă personală

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *