Apariții Media

Povești-din-Bebelonia_Luca-si-Alexandra-Lopotaru

Povești din Bebelonia. De la durerile și greutățile primei sarcini, la „datorită copiilor mei, am văzut că sunt capabilă să ţin în inima mea o dragoste nepământească”

Pe Alexandra o știu din facultate. Ea a devenit șefă de promoție, iar eu mi-am zis atunci că nu voi purta ecusonul de jurnalistă. Am găsit-o după ceva ani, atunci când am văzut pe Facebook câteva Povești din Bebelonia. Pentru că Alexandra Lopotaru a ajuns să lucreze ca jurnalistă de business, dar de ceva ani a aterizat în blogging şi în sfera poveştilor pentru copii. Astăzi este mama lui Luca și a lui Alec.

Femeia care militează pentru asistarea alăptării în maternităţi: „Avem nevoie de empatie în primele zile post-partum“

O bloggeriţă din Vâlcea militează în favoarea laptelui matern. Alexandra Lopotaru militează pentru adoptarea unei legi care să impună asistarea alăptării în maternităţile din România.
Iniţiativa a pornit dintr-o experienţă personală. Creatoarea bloggului pentru părinţi, „Poveşti din Bebelonia”, Alexandra Lopotaru, explică motivul pentru care a început să facă lobbysm în favoarea alăptării asistate în maternităţi: „Eu am născut la stat şi nimeni nu mi-a arătat cum să îmi ţin copilul la sân. Nimeni nu mi-a vorbit de importanţa laptelui, de ataşarea corectă, de riscurile alăptării, ce să fac când mă trezesc cu febră, mastită, canale înfundate, cum să le previn, cum să le depăşesc şi să nu renunţ la alăptare. Nimeni, în afară de mamele care erau deja trecute prin asta. 

646x404
screenshot

Alexandra Lopotaru, jurnalist de meserie, între viața din Bebelonia și jongleria de cuvinte

Alexandra Lopotaru a părăsit pentru o perioadă nedeterminată spațiul jurnalismului ca să se arunce în lumea mămiciei. În tot acest timp, a dat viață unui blog cu gândul de a transmite momentele bune, mai puțin bune și frumos de nebune altor mame. În prezent, numărul de urmăritori depășește 32 de mii.

A scris cărți a cărei muză de inspirație au fost copiii săi și permanent ticluiește tot felul de proiecte care o mențin echilibrată și împăcată sufletește. Își trăiește cotidianul bucurându-se, alinându-se și încărcându-se în interiorul familiei pe care și-a format-o cu iubitul încă din liceu devenit soț și mărturisește că echilibrul vine din tot ceea ce face și ce trăiește.

Poveştile extraordinare ale unei mămici bloggeriţe. „A fost refugiul meu, când nu mai puteam şi nu voiam s-o iau razna“

Alexandra Lopotaru (28 de ani) s-a decis în urmă cu un an să-şi facă un blog în care să povestească experienţele de tânără mămică. Dacă, iniţial, blogul a reprezentat şi loc de  tratament pentru un început de depresii postpartum, în timp s-a transformat în ceva mai profund.
Povestioarele sale, în care tratează viaţa cu simplitate şi umor, s-au bucurat de succes chiar de la început. Încă din prima lună, «Poveşti din Bebelonia» adunase deja 300 de urmăritori, pentru ca astăzi, după un an, numărul să depăşească 6.000. Cu toate acestea, Alexandra este conştientă că se află abia la început de drum şi spune cu modestie că şi-ar dori tare mult să ajungă în cât mai multe case prin intermediul scrisului.

627x0
978x0

Alexandra Lopotaru, creatoarea blogului „Poveşti din Bebelonia” şi muzele sale