Vacanțele cu părinții, cele mai dragi amintiri ale copiilor mai târziu

Din februarie 2020, de cand am rămas însărcinată cu Alec şi de când a început pandemia, ne-am izolat foarte tare. Am fost precauţi, am stat mult la Voineasa, apoi am venit în Bucureşti şi am lucrat amândoi de acasă cu doi copii. Nu ştiu cum e la alţii, dar la noi a fost foarte greu. Eu mi-am rărit articolele, am încetat amical colaborări, fiindcă nu mai aveam timp. Soţul meu a lucrat la fel de prost, sigur – mult mai mult decât mine, dar lucra până la epuizare şi tot nu termina la termen. Dar, vrând-nevrând, ne-am descurcat şi a devenit un pic mai uşor după ce Luc s-a dus la grădiniţă neîntrerupt de boli.

Aşa că, la cât de mult am tras, şi eu, şi el, şi copiii (fiindcă, inevitabil, am fost uneori şi frustraţi sau fără chef de joacă), la cât de mult ne-am holbat la pereţii casei noastre, ne-am promis ca la vară să ne răsfăţăm. Să mergem în vacanţe şi să simţim şi noi lipsa de constrângere. Iar faptul că ne-am vaccinat ne-a oferit siguranţă că putem face asta.

Imaginaţi-vă o bovină, îngrădită muuuultă vreme, de jur împrejur, cu gard de sârmă, în mijlocul unui lan de lucernă la care nu poate ajunge. Ce se întâmplă când îi deschizi poarta? Se aruncă cu totul în ea şi mănâncă până pocneşte. Aşa mă simt eu acum, vara asta, de când s-au mai relaxat lucrurile. Îmi era foarte dor de o vacanţă aproape normală, de călătorit aproape normal, de ieşit din perimetrul casei mele. Şi nu doar pentru mine, ci mai ales pentru copiii mei.

Verile împreună ne sunt numărate, dar pot fi memorabile. Atât la munte, cât şi la mare. Pentru ei, nu contează numărul de stele de la hotel. Nu contează de e resort de lux sau rulotă. Cel puţin, cât sunt mici.

Nu-şi vor aminti cu exactitate ce au vizitat în anul 2021, dar îşi vor aminti cât de bine s-au simţit cu noi.

Cât de mult au râs.

Cum ne-am jucat în nisip.

Cum am cules fragi din pădure şi i-am pus pe pai.

Cum ne-am bătut cu apă sau cum am jucat şeptica în perechi.

Cu astfel de amintiri vreau să plece ai mei la drum. Aşa că, în călătorii, voi investi mereu cât pot de mult. 

Vă las mai jos cele trei destinaţii pe care le-am ales anul acesta la mare (nu este articol plătit, ci poate vă inspiră sau poate ne vedem pe acolo). Aş fi vrut să mergem mult mai mult (da, da, parcă 3 vacanţe nu îmi ajung, aş sta toată vara!), dar soţul meu are alergie la soare. Oricum îi mulţumesc că a acceptat să îmi facă pe plac şi atât, fiindcă el este iubitor de munte. Dar ştie că şi Luc visează la mare de la Crăciun. Şi pariu că aşa va fi şi cu Alec. Sunt ai mei 😀

TURCIA

Miracle Resort Hotel

sursa foto: booking.com

Am oscilat între Grecia şi Turcia, dar am ales-o pe cea din urmă după îndelungi dezbateri. Aşa că, mâine dimineaţă mergem în Antalya, cu toţi cei patru bunici, cu finuţii noştri şi bunicii lor. Zborul este mai scurt (până în două ore), hotelul este în buget şi foarte aproape de aeroport. În plus, drept să vă spun, nu am fost niciodată la mare la ei. Dar am găsit multe informaţii despre resort pe grupul de facebook al colegelor mele bloggeriţe, Grupul Familiilor Călătoare, ce adună vreo 8.000 de părinţi călători. M-au asigurat că e tare frumos la ei, dar să îmi iau de acasă tot ce am nevoie, că acolo preţiurile sunt cam piperate.

ROMÂNIA

Camping Oz 2 Mai

sursa foto: booking.com

La final de august, vom merge cu prietenii noştri la un camping cu rulote, la 2 Mai. Anul trecut ne-am cumpărat rulotă, am stat câteva nopţi la Vadu cu ea, a fost tare frumos (cu excepţia ţânţarilor), plajă sălbatică, puţină lume în timpul săptămânii, dar fiindcă a venit bebe şi fiindcă nu am mai folosit-o, am vândut-o ca să nu ruginească. Dar iată că ne întoarcem iar la vechile obiceiuri. Singura condiţie pentru mine ca sejurul să fie minunat e ca în camping şi în rulote să fie curăţenie. În rest, familia şi prietenii sunt tot ce am nevoie 🙂

BULGARIA

Reina del Mar 

sursa foto: booking.com

După 2 Mai, vom merge direct la vecinii noştri. Ca soţul meu să accepte a treia vacanţă, a trebuit să o legăm de vacanţa de mai sus, ca să scurtăm din drum. O să facem astfel două ore jumătate de la 2 Mai până la Obzor, unde este acest minunat resort, deschis în 2020 şi finalizat anul acesta, iar la întoarcere vom face în jur de cinci ore. Vorbesc de ce ne arată Waze, fiindcă…nu se ştie niciodată cu doi copii. Nici la rulote, nici aici nu vom avea bunicii, o să fim pe cont propriu.

Am descoperit acest hotel de cinci stele, , cu ajutorul agenţiei , care mi-au sugerat să îl testez şi să îl recomand dacă îmi place. Sincer, din fotografii şi impresii, pare genial şi vă voi ţine cu siguranță la curent. Ba chiar, e posibil să iau cu mine şi un cititor (şşşş, momentan e secret).

În plus, în acelaşi complex, avem şi o variantă de hotel un pic mai ieftină, , hotel de patru stele, care este potrivit atât pentru familiile cu copii, cât şi pentru adulţii de toate vârstele.

Sursa foto: booking.com

Amândouă hotelurile au servicii Ultra All Inclusive.

Vă mai spun doar că, dacă aveţi de gând să mergeţi în , vorbiţi cu cei de la Travel Planner, care au oferte bune, bune, 25% discount zilele acestea. În cei 12 ani de activitate, agenţia a organizat peste 30.000 de vacanţe pentru peste 120.000 de turişti și a primit peste 16.000 de impresii.

Revin cu detalii curând.

Vacanţe frumoase tuturor şi cât mai multe amintiri preţioase!

Poza deschidere: arhivă personală

Cu prietenie,

Alexandra

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *