Unde ne-am distrat vara asta cu toţii: Sol Nessebar Palace, Bulgaria (răspunsuri la întrebări şi poze)

Dacă sunteţi cu mine de ceva timp, probabil aţi văzut deja că am fost la mijloc de iulie în vacanţă în Bulgaria, la , din Nessebar. Iar dacă sunteţi de puţin timp, vă mai spun că am fost acolo datorită agenţiei Travel Planner, cu care am făcut un pact: ei dau cazarea, iar eu vă povestesc cu bune şi cu mai puţin bune despre locul acesta. Faptul că vor să expun realitatea aşa cum este spune foarte multe despre ei şi, desigur, altfel nici eu nu aş fi acceptat. 

Dar îi cunosc deja de doi ani, când am mers prima oară la Reina del Mar 5***** cu ei, unde, la fel, fără exagerare, a fost totul la superlativ. Am scris despre asta aici. Cu ocazia experienţei la Reina, am vizitat şi surata mai mititică, de 4 stele, Miramar, care, la fel, mi-a plăcut. Iar cu ocazia Sol Nessebar, am vizitat şi din Sunny Beach, care, la fel, mi s-a părut extraordinar de frumos. Cred că cei de la Travel Planner aleg pe sprânceană toate resorturile pe care le au în portofoliu, fiindcă nu cred că toate de la bulgari sunt aşa. Sau?

PAUZĂ PUBLICITARĂ

Travel Planner tocmai a lansat două super campanii. Pentru fiecare rezervare pe care clienți o fac în perioada 7 – 15 august pentru vacanțe până la final de sezon primesc AUTOMAT o reducere de 20 de euro! Iar dacă decid să plece în concediu în luna septembrie, primesc încă 5% REDUCERE suplimentară pentru vacanțele de anul viitor, la același hotel sau lanț hotelier.
Iar partea cea mai bună este că cele două campanii se cumulează!


PAUZĂ ÎNCHEIATĂ

Una peste alta, în articolul de azi, vă răspund la întrebări legate de vacanţa noastră din iulie şi vă ofer toate informaţiile la un loc, informaţii pe care vi le-am mai arătat de fapt în stories, postări şi reels în cele 7 zile petrecute acolo. Dar e bine să le avem undeva comasate.

Sol Nessebar Palace, Ultra All Inclusive, este Paradisul Copiilor. Aşa l-aş descrie pe scurt. Pe larg, aş spune că este locul în care nu am auzit o dată „Mami, ce pot să fac?”, „Mami, mă plictisesc!”, „Mami, pot desene?” Ci doar „Mami, mi-e foame!” şi „Mami, mi-e somn!”.

Sol Nessebar este un resort format din 3 hoteluri, de fapt, Palace 5*****, Bay şi Mare cu 4****. Fiecare are un restaurant principal şi o piscină principală, în faţa fiecărul hotel. În rest, resortul are la comun:

  • Un Aqua Park atât pentru copii, cât şi pentru adulţi
  • Alte restaurante
  • Kids Club
  • Scenă pentru divertisment
  • Activităţi extra

Aqua Park-ul

La mine este pentru prima oară când văd un Aqua Park atât de mare la un hotel şi am simţit că aş avea Aqua Magic-ul din Mamaia la discreţie. Acesta este clar punctul forte al resortului, fiindcă copiii se distrează de dimineaţa până seara, iar părinţii sunt mai relaxaţi şi fericiţi. Desigur, şi pe post de colace de salvare, care îi aşteaptă pe cei mici la capătul toboganelor.

Aqua Parkul are 3 zone (asta este doar o categorisire personală, aşa cum am observat eu): 

  • Una pentru copii mai mici, cu tobogane cu aspect de piatră, unde şi Alec, 2 ani jumătate, şi Luc, 6 ani jumătate, s-au distrat pe cinste. M-am dat şi eu, însărcinată fiind, în urma lui Alec de câteva ori, fiindcă îl lovise un copil în spate şi prinsese frică. Şi voiam să mă asigur că nu îl mai loveşte nimeni până prinde încredere iar. Nu exista niciun pericol pentru mine.

Există şi un tobogan din aceeaşi gamă imens, care traversează un sfert din resort, cred, unde doar Luc s-a dat.

  • Una pentru copii mai mari, de vârsta lui Luc, dar unde şi Alec s-a dat fără probleme, că îl aşteptam noi la gura toboganului. Singur nu ar fi putut în niciun caz. Luc, în schimb, cu un colac sau cu nişte aripioare se dădea singur fără probleme, noi doar îi zâmbeam de pe margine.

  • Una pentru adulţi. Şi saltele cu care urci la verticală, şi tobogane de ţi urcă stomacul în gât, şi pâlnii în care ameţeşti. Aveai de unde alege.

Piscină interioară încălzită

Pe lângă o grămadă de piscine şi piscinuţe din Aqua Park şi pe lângă piscinele principale ale fiecărui hotel în parte, aveai şi piscină interioară încălzită.

Activităţile extra pentru care plăteşti cu cash

Simţeam că am fi, la o scară mai mică, în Satul de Vacanţă de la Mamaia. Aveai castele gonflabile, karting, bărcuţe şi bile imense pe apă, câteva tarabe de suveniruri sau peşti care îţi mâncau pielea moartă de pe picioare, biliard, jocuri pe televizor, aparate cu bile şi jucării. Toate erau cu plată. Nu am avut leva la noi, am scos bani la bancomatul din hotel.

Camerele

O cameră standard cu 2 paturi de o persoană şi o canapea extensibilă are 40 mp. Noi am avut un soi de apartament, foarte curat şi spaţios, Junior Suite, adică încă o cameră mai mică în interiorul camerei mari, dar am fi încăput şi în cameră standard. Curăţenie şi schimbat de prosoape zilnic.

Am avut şi un mini-frigider unde am pus alimentele lui Alec aduse de acasă (pe scurt, cine nu ştie, copilul meu are foarte multe alergii şi nu ştiam peste ce vom da. Aşa că am venit pregătiţi. Vă povestesc despre mâncare mai jos). Dar, ca idee, mini-frigiderul a fost gol.

 

RESTAURANTELE

Main Restaurant 

După cum vă spuneam, fiecare hotel are restaurantul lui principal, iar eu pot să vorbesc doar despre Main Restaurant de la Palace. Era aerisit, aveai întotdeauna loc la masă, avantajul fiind că se putea mânca şi în interior, şi în exterior, la o terasă foarte mare.

Mâncarea era variată, gustoasă, multe feluri de mâncare se pregăteau chiar în faţa ta. Diferite cărnuri, diferite brânzeturi, fructe de mare, foarte multe legume şi fructe proaspete, nu exista masă pentru noi fără salată. Desigur, aveai şi deserturi la greu. Unele se asemănau între ele, parcă aveau acelaşi gust, dar culori diferite şi nu mă tentau. Dar aveau şi nişte torturi din care nu puteam rezista să nu gust.  Pozele vorbesc mai bine:

Ceea ce mi-a plăcut a fost că aveau pentru Alec pâine fără gluten, paste fără gluten şi îngheţată fără lapte (cu zahăr, totuşi, dar a mâncat şi el de două ori în 7 zile). Bine, trebuia să vorbesc mereu cu bucătarul sau cu şeful de sală, fiindcă nu toţi chelnerii ştiau engleză şi nu toţi ştiau că există şi aceste opţiuni. 

Nu am văzut mâncare proaspătă pentru bebeluşi, gen legume fierte fără sare. Că m-aţi întrebat. Ci doar iaurturi şi borcănaşe bulgăreşi. Aşa că, pentru bebeluşi, recomand să veniţi pregătiţi de acasă sau să discutaţi cu bucătarii să vă fiarbă un morcov, un cartof, un dovlecel.

V-am spus, păreau foarte deschişi să ajute şi să vină în întâmpinarea nevoilor noastre. Dar e important să vorbiţi cu persoana potrivită.

Italian

Aici aveţi nevoie de rezervare, restaurantul este chiar la Parterul Palace-ului, în zona de biliard. Paste şi pizza la greu. Ce am observat a fost că aveau alte prăjituri faţă de Main Restaurant, unele super bune.

Restaurant chinezesc 

Îţi găteşti singur! O experienţă foarte interesantă. Şi aici trebuie rezervare, că sunt locuri limitate, dar merită măcar o dată. Ai la dispoziţie un bufet suedez cu ingrediente crude, pentru mâncare chinezească, pe care le fierbi singur în oala de pe masa ta. 

Restaurant spaniol cu paella

Aşa îl numesc ei, restaurant, dar mi se pare mult spus. Este ca un băruleţ unde te duci să serveşti doar paella. Nu necesită rezervare, este deschis pe timpul zilei, chiar pe lânga scena de divertisment. E bine ascuns, eu l-am văzut din greşeală a treia zi.

Colţ japonez

În Bay şi în Mare, la ora 21.00 (sau 22.00, nu mai reţin bine) puteai să serveşti un pic de sushi. Din nou, fără rezervare.

Biergarten

Un bar cu specific nemţesc, unde găseşti bere, îngheţată, covrigi bavarezi sau cârnaţi. Este în mijlocul resortului, iar pentru covrigi e posibil să stai la coadă 🙂

Restaurant panini bar

Acesta este tot un soi de băruleţ cu băuturi şi sendvişuri, aproape de plajă, cu program limitat. Spun aproape de plajă, fiindcă este cocoţat pe un deluleţ, plaja fiind la bază. Unii se supără că nu au barul chiar lângă mare, dar pe noi nu ne-a deranjat deloc.

Gelateria

Chiar înainte de prima zonă cu şezlonguri, avem un butic cu îngheţată, care se deschide la ora 10.00.

Plaja

Există două zone cu şezlonguri: Prima zonă, pe acel deluleţ de care povesteam mai sus, care este umbrit de copaci.

Iar a doua zonă este chiar pe plajă, după ce coborâţi un pic. Plaja este îngustă, dar curată. Şezlongurile şi umbreluţele sunt gratuite. Ce am observat cât am stat noi au fost algele aduse de mare la mal. Lui Alec nu îi plăceau că i se lipeau de picioare :))

 

Un angajat al hotelului vine de 3 ori pe zi şi ne oferă băuturi sau arahide cu caramel.

Resortul este mare, nu ştiu dacă am omis ceva sau dacă eu nu am apucat să îl vizitez pe tot. Cert e că, per total, ne-a plăcut foarte mult şi îl recomand familiilor cu copii.

Cât costă?

Faţă de ce oferte am văzut, mi se pare decent (da, toate preţurile au crescut, am observat şi eu). Dar chiar şi aşa, dacă vreţi să mergeţi, neapărat să luaţi legătura cu Travel Planner, fiindcă au oferte mult mai bune. Uitaţi diferenţa dintre ei şi Booking:

 

În rest, vară frumoasă în continuare să aveţi, cu copii sănătoşi şi fericiţi!

Cu prietenie,

Alexandra

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *