Îmi recunosc copiii cu ochii închişi (P)

Legați-mă la ochi cu o eşarfă pân’ n-am să mai văd nimic. Strângeți-o tare, la spate, cu nod. Apoi învârtiți-mă, învârtiți-mă şi aruncați-mă într-o mare de oameni mici.

O să îi recunosc pe ai mei.

O să-mi recunosc copiii cu ochii închişi după glas. După țipetele ghiduşe, după „mami” dulce sau „ababababa” hilar.

După plescăitul palmelor şi genunchilor goi pe parchet. După cum li se ondulează respirația când aleargă.

O să îi recunosc după cum se agaţă de mine să îi ridic. După mânuțele care m-au tot mângâiat. Sau poate după cum îşi pun capul pe umărul meu şi se încolăcesc în suflet.

Pot să îi recunosc după bătaia mingii, după sunetele care vestesc somnul, după zeci de mişcări şi atingeri firave pe la picioarele mele.

Pot să îmi recunosc copiii cu ochii închişi după o sumedenie de semne.

Ba chiar, legată la ochi cu o eşarfă de voi fi, pitiți la pieptul meu de vor fi, am să le miros parfumul dulce de lavandă de pe păr, de pe haine, de pe pielea de la gât. 

Şi voi şti sigur că sunt ai mei. 

***

Am scris articolul la invitația Teo Bebe, fiindcă, de mai bine de un an, folosim detergentul lor cu extract natural de lavandă. De anul trecut, de când l-am testat (şi puteţi citi aici), i-am rămas fidelă. Este un detergent hipoalergenic, fără parabeni. 

Este testat dermatologic, gândit în special pentru nou-născuţi şi pentru copii, dar şi pentru adulţii cu pielea sensibilă.

Alec, frăţiorul mic, are dermatită atopică, aşa că e nevoie de o extra protecție. De asemenea, economisesc timp, fiindcă pot să îl folosesc la amândoi deodată şi nu mai stau să le sortez hainele.

Teo Bebe, atât pudră, cât şi lichid, are o putere de curăţare mare. Vă las două exemple:

  • Petele de pământ. Copilul mare este un zvăpăiat, dacă nu e în şosete pe stradă, e desculț, dacă nu se rostogoleşte pe iarbă, se rostogoleşte în groapa cu nisip, dacă nu se cațără în copaci, se cațără pe mine sau educatoare. Încurajez copilăria lui zvăpăiată şi nu îmi fac griji că „strică hainele”. Puteți observa hanoracul lui Luc (4 ani jumătate), adus de la grădiniță, care, după o spălare, a ieşit ca nou. Am folosit detergent lichid

  • Petele de mâncare. Copilul mic este un mâncăcios. Dacă nu mănâncă pământul de la flori (să leşin, nu alta!), linge papucii de la intrare. Dacă nu bagă mânuța în castronul cu mâncare, bagă toată fața. Îl las să exploreze, să arunce pe pereți (nu pot chiar cât îşi doreşte el), numai să fie diversificarea mai uşoară. Avem bavete şi hăinuțe ieftine cumpărate special pentru masă (nu prea l-am lăsat dezbrăcat, nu mi-a venit), aşa că, din nou, nu mă stresez că le strică. Ba chiar, petele au ieşit ok până acum. Puteți observa body-ul lui Alec (avea 7 luni când am făcut pozele, acum are 8), plin de dovlecel, care s-a curățat imediat. Aici am folosit detergent pudră.

De menţionat totuşi că petele foarte, foarte încăpățânate se duc la a doua spălare, cum au fost cele de cireşe, de anul trecut.

De asemenea, dacă nu doriți niciun pic de parfum, puteți să le mai clătiți o dată sau, din contră, dacă vă doriți un parfum intensificat (când mai creşte bebeluşul sau la hainele adulților) puteți pune un strop de balsam.

Vă recomand cu încredere Teo Bebe şi o să vedeți că şi voi vă veți recunoaşte copiii cu ochii închişi.

Poze: arhivă personală

Cu prietenie,

Alexandra

 

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *