Dragi tați, de 8 martie, o vacanță la mare poate fi cel mai mişto cadou pentru soții

Domnilor, să nu mă strângeți de gât, dar se apropie 8 martie.

Doamnelor, puteți să îmi mulțumiți. Sau puteți să vă faceți de acum bagajele, puteți să cotrobăiți prin sertare după costumele de baie, pălării, ochelari şi să visați cum citiți cu o mână, iar cu alta beți un cocktail, la un resort de cinci stele, la malul mării, aşa cum vezi prin filme.

Un resort de lux, unde stai tolănit pe pat şi te uiți la valurile mării. Unde le asculți din propria cameră. Iar pentru răsărit? Nu trebuie decât să te ridici în capul oaselor sau să te sprijini pe coate, să ridici un pic bărbia şi să priveşti pe geam. Soarele nu o să-ți pară niciodată mai frumos şi rotund, mai ales când ai şi nişte picioruşe pufoase atârnate de genunchii tăi (poza de mai sus)

Domnilor, unde vă recomand să le duceți pe doamnele din viața voastră? mă întrebați. Unde le puteți recuceri? Unde le puteți ține de mână, seara, pe faleză?

La Reina Del Mar, desigur.

Chiar în clădirea asta am stat noi

Cel mai nou complex de cinci stele de pe litoralul bulgăresc, ultra all-inclusive, în stațiunea Obzor. Sigur, poate fi o escapadă romantică în doi sau o aventură de familie cu tot cu copii. Şi bunici, de ce nu?

Noi, astă-vară, când am fost o săptămână cu copiii, datorită agenției Travel Planner, am stat într-un apartament spațios şi luxos, extraordinar poziționat (poze, mai jos). Adormeam la prânz pe muzica mării 🙂

Aici, dormeam eu cu Alec
Aici, dormeau Andrei şi Luc

Ce e aşa de special la Reina del Mar? 

În primul rând…(aproape) totul. Mie mi-a plăcut atât de mult, că a trebuit acum, pentru acest articol, să recitesc din notițele de astă-vară, să îmi amintesc ce nu mi-a plăcut

Efectiv, am uitat aspectele negative, ceea ce înseamnă că nu au fost multe şi significative. Ţin minte totuşi că am fost sceptică de cum am intrat în parcarea hotelului. 

Credeam că am ajuns la pomul lăudat, fiindcă în jur încă mai erau construcții neterminate (nu ştiu cum e acum).

Şi mai țin minte că timpul de aşteptare la checkin a fost de câteva ore, fiindcă încă erau în etapa de ajustare a personalului în funcție de fluxul de turişti. Fiind primul an la capacitate maximă, fiind primul an de test, fusese un val de interes mai mare decât au preconizat. Şi asta nu contează aşa tare când eşti singur, dar când ai copii flămânzi şi somnoroşi, scoţi câteva flăcări pe nas.

Anul acesta nu cred că va mai fi cazul. Ştiu la ce să se aştepte.

Şi…cam atât.

În rest, totul a fost frumos.

Şi o spun la modul sincer, la care nu am apucat să mă bucur sau să mă relaxez aşa cum poate voi veți putea, că am fost cuier pentru un fund de bebeluş. A fost o perioadă în care Alec voia mult mai mult în brațele mele decât oriunde altundeva. Căruț? Nici vorbă. Pe jos? Nu. În apă? Câteodată. La mine, la piept? Mereu.

Patru restaurante

Restaurant la malul mării

Dar chiar şi aşa, am reuşit să mâncăm măcar o dată la fiecare dintre cele patru restaurante. Au două în interiorul complexului şi două pe malul mării. Fiecare are farmecul său, la unele puteai să mănânci regulat, la altele aveai nevoie de rezervare. Dar ceea ce au în comun este mâncarea. Bună rău.

Evident, totul este subiectiv, dar, la câte feluri de mâncare erau, nu aveai cum să nu găseşti ceva să îți placă. Aveau multe tipuri de carne, legume şi fructe proaspete, mâncăruri asiatice sau continentale, atât pentru adulți, cât şi bebeluşi. Mai bine vă mai las câteva poze:

 

Piscinele

Reina del Mar are multe piscine pentru adulți şi copii (depinde cum le numeri, sunt fie 7, fie 5, fiindcă unele sunt interconectate) cu tobogane și apă încălzită în unele dintre ele. La copii ştiu sigur, iar la adulți…ştiu doar de una. Şi nu pentru că nu aş fi vrut să le testez, dar nu am apucat.

Piscină pentru copii

Este lesne de înțeles că ne-am făcut veacul în micul Aqua Parkul pentru copii; din păcate, noi nu am apucat să înotăm în cele de adulți decât o dată. Şi prin „noi” mă refer doar la soțul meu. Dar nu-i nimic, ne-am distrat tare şi aşa.

Micul Aqua Park

Ba chiar, am avut acces şi la Aqua Parkul Miramar, hotelul de patru stele din acelaşi lanț, chiar lângă Reina del Mar, care s-a apucat anul acesta de renovări puternice în zona publică (recepție şi restaurant) şi retuşuri la camere.

Revenind la Reina, una dintre piscine este doar pentru adulţi.

Nu am intrat în ea. Data viitoare, poate

Există şi viluţe cu piscine private.

Superbe. Miruna de la şiblondelegândesc.ro a stat aici, a scris pe blog

Şi ştiți unde ne-am distrat? La spa, unde au piscină indoor atât pentru adulți, cât şi pentru copii şi jacuzzi încălzit.

Evident, cu copilul pe mine

Eu am făcut şi masaj acolo într-o zi. Cadou de la soț 🙂

Plajă privată, curată şi spațioasă

Reina del Mar are o plajă cu şezlonguri confortabile şi gratuite, cu nisip curat şi fără chiştocuri de țigară. Prosopul îl schimbai zilnic.

Partea amuzantă era că, dacă nu auzeai lângă tine vorbindu-se româna, auzeai sigur un şezlong-două mai încolo. Mulți români 🙂

Ce mai găseşti?

Deşi înțelesesem că Miramar este mult mai axat pe familii, nici Reina del Mar nu se lasă mai prejos. Are club pentru copii, tenis de masa şi tobogane.

Clubul pentru copii şi locul de joacă

Iar seara erau activități în aer liber, unde Luc cu Andrei mergeau şi dansau.

Dansssss

Nu ştiu cum e la alte hoteluri ultra all-inclusive, dar ştiu că aici nu duci lipsă de nimic. Ai peste tot gustărele, prăjituri, înghețată, apă, cafea, cocktailuri, iar mini-barul din cameră era actualizat zilnic. Eu aveam o cofetărie chiar la parterul clădirii unde eram cazați, aşa că la prânz, când dormea Alec vreo 30 de minute, profitam.

Răsfăț la prânz

Ba mai mult, de anul acesta, vom găsi în meniu cafea Lavazza, bere Corona sau vin Purcari.

În ceea ce priveşte exteriorul, am ieşit de două ori din resort: o dată, am mers vreo 20 de minute mai departe de plaja noastră, să se dea băieții cu skijet-ul:

Şi, a doua oară, după checkout, ne-am dus într-un mic parc de distracții din Obzor. Am mers pe jos, 15 minute, până la un loc tare auster. Nu recomand. 

Tot în resort e frumos.

Şiiiiiiiii, pentru că vine 8 martie, şiiiiiiiiii pentru că nu strică să primim astfel de surprize de la soți, şiiiiiiiii pentru că putem să ne facem singure singurele astfel de cadouri, vă las ofertele pentru Reina del Mar şi Miramar, unde avem nişte oferte foarte avantajoase. Că cine ştie? Poate chiar sunteți interesate/interesați:

Aceste oferte sunt valabile acum, pentru early booking, până pe 28 februarie. Sigur, este posibil să existe oferte şi în sezon, dar e puţin probabil ca, mai ales în iulie şi august, să fie atât.

În general, Travel Planner are peste 160 de oferte cu reduceri (unele ajung şi la 30%), care expiră la 28 februarie. Puteţi citi aici ce înseamnă early booking (putem anula gratuit sau putem plăti şi în rate).

Mulțumesc, Travel Planner, pentru experiență. Mulțumesc pentru oportunitatea de a scrie acest review onest.

„Alexandra, să ne spui şi de lucruri care nu ți-au plăcut, că ne ajută. Vrem un review pe bune”, mi-a zis Sebastian de la agenție (în poza de mai jos). 

Eu şi Sebastian, uşor timorați, abia ne cunoscusem

Şi asta am făcut. Ori nu suntem noi pretențioşi, ori chiar lucrurile au fost de-a dreptul încântătoare. 

Poate un pic din amândouă.

PS1: în ceea ce priveşte pandemia, mi s-au părut responsabili. Într-un singur restaurant – cel principal – se aglomera la prânz mai tare, dar fie mâncam în altă parte, fie mergeam la începutul sau la sfârşitul programului şi era ok.

PS2: Vă mai las o dată răsăritul din cameră sau balcon:

Minunat!

PS3: Ştiu că vă sunt datoare cu multe răspunsuri după ce v-am spus aseară că ne mutăm în Spania. Că ne-am mutat. Dar eram datoare de jumătate de an cu acest review.

Poze: arhivă personală

Cu prietenie,

Alexandra

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *