Un tată ne învață cum să economisim câteva sute de lei pe an (p)

Vreau şi asta, şi asta, şi asta, şi asta, mi-a zis copilul meu când am mers la cumpărături, luând de pe rafturi o grămadă de maşinuţe şi avioane.

-Mami, nu avem bani decât de una. Te rog să îţi alegi jucăria care îţi place cel mai mult, i-am spus.

Nu mi se pare ruşinos să nu ai bani şi să îi spui copilului tău asta. Prefer să ştie de mic că banii nu cresc în copac şi nu sunt fără număr. Deşi nu mai suntem pe vremea mea, când ai mei mai luau şi pe caiet, tot avem rate la bancă şi avem grijă cum ne cheltuim finanţele. În general. 

Însă, în preajma sărbătorilor, parcă mă apucă frenezia cadourilor şi aş ajunge o mână spartă, dacă nu ar fi soţul meu, care e mult mai responsabil şi chibzuit decât mine. A se citi zgârcit 😃

Aşa că, am fost bucuroasă când am aflat că putem economisi zeci de lei lunar sau sute de lei anual, nefăcând nimic în mod special, bani pe care îi primim la noi pe card şi care pot însemna, în final, o jucărie în plus, o bicicletă pentru copil, decoraţiuni noi de Crăciun sau o zi la spa.

Cum? Printr-o simplă aplicație, CashClub.ro, ce a strâns în portofoliu peste 800 de magazine, printre care elefant.ro, Cărtureşti, Flanco, Vivre, Decathlon, Noriel, Aliexpress şi multe altele. Principiul e simplu: toate aceste magazine oferă comision celor de la CashClub, pentru că le promovează, iar cei de la aplicație îl împart cu noi, utilizatorii. 

Astfel, la cumpărăturile noastre obişnuite, online, de zi cu zi, putem primi înapoi între 0.5 şi 30% din valoarea comenzii dacă o facem prin aplicaţie. Câţiva lei în plus la fiecare comandă nu strică, nu?

Cel care a fondat aplicaţia CashClub, bazată pe un concept cunoscut în afară drept cashback, este Alexandru Foaie (poză din deschidere), tată a două fete şi antreprenor iscusit. Când şi cum a început?

Cam acum trei ani, făceam deja marketing afiliat în alte moduri, prin Facebook Ads, Google Ads, adică promovam unele dintre aceste magazine. Şi m-am gândit că dacă vrei să cointeresezi cumpărătorul final, ar trebui sa fie mai simplu. Aşa a apărut CashClub.ro. Pe scurt, pe o platformă de cashback precum aceasta, dacă intri la secțiunea magazine, vei vedea aproape 800 de magazine partenere listate. Dacă îți faci un cont gratuit pe platformă și dai click pe bannerele respective înainte să achiziționezi orice, vei primi un procent din achiziție înapoi. Practic, noi ne poziţionăm ca un tool de economisire, iar un user mediu al platformei noastre ar putea economisi între 200 şi 300 lei/an, mi-a spus Alexandru.

Tot ce trebuie să faceți e să vă descărcați aplicația lui şi să căutați magazinul care vă interesează. Pe mine m-a prins, drept dovadă deja am plasat o comandă pe elefant.ro, de vreo 180 lei, spre exemplu, şi am primit înapoi 6 lei.

După ce am dat click pe magazinul online, mi-a apărut acest mesaj:

Am ales elefant.ro pentru exemplificare şi pentru că aveau nişte cărţi reduse

După ce am plasat comanda, în cinci-zece minute, am văzut la Istoric comisioane câţi bani am primit înapoi:

 

Tranzacţia se va finaliza abia după ce trece termenul de retur, iar când depăşim pragul de 50 lei, îi putem primi pe card.

Ba chiar, mi-am convins şi soţul să îşi facă un cont şi a şi comandat de pe Aliexpress nişte trenuleţe pentru Luc:

Pentru părinți, rolul nostru asumat este de a forma un obicei de economisire pe care îl vor putea primi mai departe copiii, pe principiul că dacă dai o minimă atenție unor modalități facile de economisire, îți poți permite mai multe, a mai spus Alexandru.

Pentru fiecare prieten care îşi face cont, primeşti 30 lei

Pe lângă comisioanele încasate, noi, userii, ne putem mări veniturile din platformă în două moduri:

  1.  Putem recomanda Cashclub prin linkul nostru de referral din „Contul meu” și putem câştiga 30 lei pentru fiecare prieten care își creează cont de pe linkul nostru la prima comanda validă a acestuia. În plus, prietenul nostru va primi 30 lei bonus de bun venit
  2.  Putem încasa cashback pentru comenzile altora, care nu sunt încă utilizatori CashClub: dacă dăm click pe un magazin de pe desktop sau din broswer pe mobil, vom vedea un link pe care îl putem copia, îl putem da mai departe și, dacă cineva achiziționează de pe linkul respectiv, încasăm cashback-ul aferent.

De asemenea, platforma include şi un comparator de preţuri (sunt selectate cele mai bune prețuri de pe piață, din toate magazinele partenere) şi o pagină cu “Promoții”, unde putem vedea produsele cu cea mai mare reducere.

Pentru a ne ușura interacţiunea cu aplicaţia pe desktop şi pentru a nu ne mai loga înainte pe contul nostru Cashclub, beneficiem şi de o extensie de Chrome, pe care o putem descărca de aici.

Cât timp o ai instalată pe Chrome pentru desktop, ea îţi va aduce aminte de fiecare dată când eşti pe site-ul unui magazin partener că poți încasa cashback, a mai spus fondatorul CashClub.

Momentan, aplicaţia are 3,000 de utilizatori, iar până la sfârşitul anului următor Alexandru îşi propune să atingă 100,000, sperând, totodată, să intre pe cel puţin o altă piaţă europeană. Antreprenorul vizează în viitor şi o expansiune a portofoliului de magazine partenere.

Personal, mi se pare tare interesant acest concept. Nu este un instrument de îmbogăţire, ci, aşa cum spune Alexandru, de economisire pe termen lung. La cumpărăturile pe care le-am fi făcut oricum, salvăm nişte bănuţi. Şi, când ai copii, chiar fiecare leu contează.

Sper să vă fie de folos şi, dacă o să o folosiţi, nu ezitaţi să ne spuneţi cum este. O găsiţi aici.

Cu prietenie,

Alexandra

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
0
Pin Share0

Share

Căutare

Galerie

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.