Scrisoare de la Moş Crăciun către părinți: amintiţi-vă cum era când eraţi copii! (P)

Nu ştiu cum sunteți voi, dar pentru mine Crăciunul e mai mult decât un decor cu alb şi roşu, mai mult decât un clopoțel atârnat într-un brad, mai mult decât un colind în surdină sau un foc aprins în şemineu. Pentru mine, Crăciunul este perioada în care îmi amintesc de copilărie.

Îmi amintesc de vacanțele de iarnă în care construiam cazemate şi tuneluri de zăpadă, în care ne dădeam pe celofan, pe o pârtie printre brazi, de ne udam până la piele. Îmi amintesc de mama, care mă striga dimineața să vin la masă şi ajungeam abia când se întuneca.

Crăciunul e perioada în care îmi amintesc de mine, copil, când trăgeam costumul popular peste pulover şi blugi, ca să nu îngheț, şi mergeam la colindat. E perioada în care îmi amintesc cel mai bine de mamaie, care cocea în cuptorul mare din curte cei mai buni cozonaci, pe care îi încerca, din când în când, cu andrele. Care ne ruga să îi aducem „un vârf de brad”, să îl împodobească.

Pentru mine, Crăciunul e martorul copilăriei mele.

O copilărie pe care aş mai da orice să o am din nou pentru o zi. Dar tot ce pot să fac e să mă bucur cu inima mea de copil. Şi, desigur, să retrăiesc bucuria cu copiii mei.

Cred că e important ca măcar în perioada asta să ne uităm la ceas. Să vedem că s-a făcut cinci şi să rupem uşa de la job. E important să ne punem telefonul pe silențios şi mailurile să aştepte până a doua zi. E bine ca măcar în perioada asta să lăsăm grijile deoparte şi să ne dăm voie să fim iar copii. Să râdem cu toţi dinţii, să tragem heliu în gură şi să vorbim piţigăiat, să ne bucurăm de primul fulg de nea şi să nu uităm să ne jucăm cu copiii noştri. 

Să ne punem un sul de hârtie la ochi şi să ne prefacem că e binoclu. Să facem umbre pe pereți, cazemate cu pături pe scaune sau biscuiţi. Să inventăm poveşti cu unicornul din pluş, să pieptănăm părul Păpuşii-Curcubeu, să construim lego, să ieşim pe terasă şi să lansăm elicopterul cu telecomandă afară. Să facem trasee cu maşinuţe, să plimbăm căţei cu baterii sau să facem jocuri de rol, unde avem grijă de bebeluşi sau vindem la magazin. Sau putem să jucăm cu mic, cu mare o mulţime de jocuri distractive, de la clasicul Monopoly la Ghici cine-i?

La Smyk All For Kids avem o multitudine de idei, mai ales că tocmai s-a lansat catalogul de Crăciun cu reduceri de până la 50%. Aici găsim atât jocuri şi jucării pentru bebeluşi şi toddleri, cât şi articole vestimentare. Pentru bebeluşi, găsim cărţi cu sunete sau jucării de la renumitele branduri precum Fisher Price, Vtech, Girafa Sophie sau chiar de la brandul propriu, Smiki, iar pentru toddleri, pe lângă zeci de modele de maşinuţe, trenuleţe şi lego, găsim şi tabletă LCD pentru scris şi desenat sau smartwatch.

Smyk ne ajută să ne amintim cum eram copii. Ne ajută să ne jucăm împreună şi să găsim jocuri şi jucării amuzante sau educative pentru toată familia. Vă las mai jos câteva poze din magazinul Smyk All For Kids din Afi Palace Cotroceni, în care s-au distrat soţul meu şi Luc.

Smyk se mai găseşte şi în multe alte oraşe, printre care şi Brăila, Baia Mare, Braşov, Constanţa, Deva, Oradea sau Sibiu.

Vă las mai jos câteva dintre reducerile din catalog:

Bebeluşi şi păpuşi

 

Maşinuţe

 

Lego
LEGO

 

Jocuri de societate

 

Jucării interactive pentru bebeluşi

 

Ursuleţul SMIKI

Ba chiar, tot acolo, găsim şi hăinuţe adorabile şi tematice de Crăciun, atât indoor cât şi outdoor.

Aveţi şi un mic videoclip, cu ei doi în magazin:

Sper că vă plac ideile noastre de Crăciun şi v-am trezit nostalgii din copilăria voastră.

Sărbători frumoase,

Alexandra

Poze: arhivă personală

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *