Relaxare cu copilul la Forest Retreat & Spa, Vâlcea

În minivacanţa de 1 Mai, am fost cu Andrei şi cu Luc (1an3l) la Forest Retreat & Spa din comuna Măciuca, judeţul Vâlcea, două nopţi, şi ne-a placut la nebunie. Din punctul meu de vedere, mai are şi câteva aspecte de îmbunătăţit, pe care le puteţi citi mai jos, fiindcă întotdeauna e loc de mai bine, dar avantajele sunt mult mai numeroase. Imaginaţi-vă că am putut să ne relaxăm cu un copil care nu stă locului şi care a descoperit alergatul. Complexul dispune de piscină interioară, piscină exterioară, o cameră de relaxare cu un perete viu, din muşchi natural, saune uscată şi umedă, duşuri emoţionale, camere de terapii, salină, sală de fitness, fântână cu gheaţă şi un întreg domeniu de verdeaţă, incluzând terenuri de sport şi locuri de joacă pentru copii.

Mâncarea este sofisticată şi gustoasă, iar personalul tare amabil, oferindu-mi mereu iaurt pentru Luc pe care nu l-am găsit în nota de plată. În cele două dimineţi, mi-au făcut la cerere (rugăminte, adică) ou fiert pentru el şi nu s-au supărat niciodată când copilul le-a făcut dezastru pe jos după fiecare masă în care încerca să pape singurel. Evident, ne simţeam prost şi îi ajutam şi noi la strâns.

Camerele nu sunt foarte mari, dar drăguţe şi curate (ceea ce contează cel mai mult),  cu o terasă imensă comună, deşi dacă te uiţi cu lupa, cu atenţia minuţioasă cu care m-am uitat eu, o să mai vezi câte o mică pată pe mochetă sau câte un perete zgâriat. Aşa că, aici cred că se pot îmbunătăţi lucrurile. Şi vă spun asta pentru că am stat în două camere, una fiind mai îngrijită decât alta. De ce în două?

Fiindcă am făcut o greşeală de care am să ţin cont de acum în colo: când am cerut cameră dublă, nu am mai specificat să fie cu un singur pat mare şi nu cu două mici lipite. Ei, şi în prima seară, am nimerit-o pe cea din urmă. Şi cum Luc doarme haotic, când între noi, când pe noi, când în stânga, când în dreapta, de cele mai multe ori ajungeam să dorm eu în mijloc (mai bine decât copilul!), chiar pe scobitura dintre cele două paturi. M-am trezit de parcă aş fi dormit pe şinele de tren, cu dureri de oase. Aşa că, i-am rugat să ne schimbe camera cu un pat dublu normal – dacă se poate – şi au făcut-o cu zâmbetul pe buze. Aşa că, aveţi şi voi grijă!

Singurul lucru pe care aş fi vrut să îl aibă acest complex, ca să fie child-friendly până la capăt, ar fi fost o piscină mititcă pentru copii, unde să stea în picioare, cum am mai văzut la alte spa-uri. Dar nu a fost tragedie, că am stat cu Luc în jacuzzi şi pe treptele piscinei mari. Ba chiar, cu noi de gât, l-am dus şi în largul piscinei. Este bine de ştiut că au acolo aripioare şi suporturi de înot pentru prichindei mai măricei. Nu ştiu dacă au şi scutece-slip, dar noi am venit cu pamperşii de piscină la noi.

De asemenea, dacă stau bine să mă gândesc, mi-ar fi plăcut ca apa piscinei interioare să fie o idee mai caldă pentru copil, deşi are vreo 29 de grade Celsius şi după vreo cinci-zece minute te obişnuieşti.

Nu a fost deloc aglomerat, deşi era 1 Mai. Din păcate, nu am mai apucat să mai mergem în camera cu peretele viu, fiindcă – drept să vă spun – am uitat. Cu Luc am stat mai mult la piscine, la jacuzzi, la salină şi afară, la verdeaţă. Dar data viitoare trebuie neapărat.

Un lucru de menţionat este că zona de spa este diferită de zona de cazare, la o distanţă de câţiva paşi. Vara nu este problemă, dar iarna cred că e puţin cam incomod, să nu zic imposibil, să mergi din cameră în spa şi invers doar în halat şi papuci. Evident, nu e tragedie dacă mergi îmbrăcat, dar pentru un confort maxim ar putea fi creat un mic tunel de legătură şi înţeleg că şi dumnealor se gândesc la asta.

Managerul complexului, Ştefan Tudor, mi-a mărturisit că este în plan să se mai construască un un hotel de 4 stele la anul, în septembrie, şi vor lega atât viitorul imobil, cât şi pe cel actual de zona spa prin tunel subteran sau suprateran.

Dacă nu vreţi cazare, puteţi veni şi doar la spa, tarifele variind în funcţie de sezon. Dar găsiţi pe site toate detaliile.

Vă las mai jos câteva poze făcute de noi, dar luate şi de la dumnealor de pe pagina oficială de FB:

piscina interioară (de pe pagina de FB)
camera cu muşchi natural (poza de pe pagina de FB)
Forest Retreat & Spa (poza de pe pagina de FB)
Eu şi Luc
Andrei şi Luc (aşa era de liber)

Luc
piscina exterioară
Eu şi Luc

Cu prietenie,

Alexandra

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
0
Pin Share0

Share

Căutare

Galerie

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.