Paştele nu e despre cât de bine ştergem geamul, ci despre cât de mult prețuim tot ce avem. Paşte fericit!

Paştele nu e despre geamuri şterse cu ziarul făcut mototol, despre covoare bătute sau spălate până la ultima scamă, despre burți pline şi atâtea feluri de mâncare, că nici nu le mai ții socoteala. 

E despre iubire, bunătate, despre puterea de a ne îmblânzi invidia, de a respecta un punct de vedere diferit, fără ironii sau injurii, la adresa credinței sau non-credinței celorlalţi, despre linişte sufletească, neîntreruptă de gânduri apăsătoare.

Este despre bucuria de a trăi în acest an, în această clipă şi a simți magia Învierii. Despre Lumina pe care o primeşti sau nu, dar pe care o ai în tine. Pe care ştii că o ai în tine. Dar mai ales, despre luminile din jur, pe care le-am primit, sub un chip sau altul, deja. 

Așa cum Dumnezeu trimite an de an Lumina Sfânta credincioșilor pentru a îi întări în credința lor, eu cred că la fel trimite zi de zi în viaţa fiecăruia lumină, sub formă de binecuvântari. Pentru mine, lumina e familia mea.

Aşa că, da, Paştele e şi despre copiii noştri, care fură din coca pusă la dospit, care ne pictează ouăle cu masă cu tot, care miros a rulou de vanilie pe care îţi vine să îl mănânci, care vin să îşi adune sufletul în braţele noastre, punându-ne mânuţe calde pe obraji. E despre soțul, mama sau tatăl tău, care te ajută să tai morcovul la salata boeuf, dar şi despre tine, care îți simți inima plină şi împăcată când te uiți la ei. 

Paştele e despre noi şi despre binecuvântarea de a fi împreună.

Paşte liniştit,

Alexandra

PS: vă las aici o poezie, Lumină, pe care am scris-o când s-a născut Luc.

Poza: arhivă personală

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *