Jennifer Aniston, pentru prima oară: „Am încercat să rămân însărcinată şi nu am reuşit. Acum e prea târziu”

Citisem de ieri, la prânz, ştirea cum Jennifer Aniston a vorbit pentru prima oară de faptul că a încercat să fie mamă şi nu a putut. Că a recurs la toate metodele, inclusiv „fertilizare in vitro sau ceaiuri chinezeşti”. Am citit tot interviul original, îl puteți găsi şi voi în revista Allure, aici.

Şi m-am tot gândit la ea şi la toate femeile care au trecut prin asta. Şi care, pe lângă suferința proprie, mai trec şi prin presiune socială, presiune media. Ba mi-am amintit cum chiar au fost publicații care au insinuat de multe ori că ar fi însărcinată doar pentru că i s-ar fi văzut un pic de burtică.

Aşa ca în poza de mai jos:

Iar de-a lungul carierei, a fost întrebată de sute de ori despre copii. Şi, probabil, de atâtea ori i-a crăpat inima.

De-a lungul timpului, i s-a reproşat de multe ori că se concentrează pe carieră, că e egoistă. Şi probabil tot de atâtea ori i-a crăpat inima.

Totuşi, Jennifer a vorbit de multe ori despre presiunea societății asupra femeii de a face copii, despre criticile asupra celor care aleg cariera în detrimentul familiei, dar şi despre acuzațiile de „egoism” la adresa ei. Ba, în 2016, când nu avea cont pe social media, a scris un articol la adresa presei prin care spunea că „obiectificarea şi examinarea prin care trec femeile sunt absurde şi tulburătoare”.

Şi iată că acum, la 53 de ani, Jennifer spune adevărul:

„Am încercat să rămân însărcinată. A fost un drum provocator pentru mine, drumul acesta de a face un bebeluș”, i-a spus Aniston jurnalistului de la Allure.

„Toți anii aceştia de speculații…a fost foarte greu. Am încercat orice, de la FIV la ceaiuri chinezești, tot ce vrei. Aşa că iată-mă azi, când e prea târziu.”

(…)

„Dar nu mai am regrete. Ba mă simt un pic uşurată că nu mai există 《Oare o să rămân însărcinată? Poate. Poate. Poate》Măcar nu mă mai gândesc la asta.”

Dar poate ne gândim noi de două ori înainte să ne mai băgăm nasul în intimitatea omului.

A lui Jennifer. A Mariei. A Eugeniei. A Mirelei. A Anei. A tuturor femeilor care nu pot sau nu vor să facă copii.

Sincer, când o să înțelegem că problema asta ține doar de femeie şi partenerul ei? De femeie şi corpul ei? De femeie şi atât?

Am strâns multe articole despre infertilitate de la cititoarele mele în campania „Sunt o luptătoare”. Le puteți citi aici.

Câtă suferință, câtă durere şi cât chin pot să fie în sufletul tău când încerci ani de zile şi nu reuşieşti…ca apoi să vină cineva să îți mai bage un briceag în rană: „Şi? Pe când un copil?”

Cu prietenie,

Alexandra

Poza de deschidere: pagina de IG a lui Jennifer Aniston, şedință pentru The Hollywood Reporter

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *