Hai să curăţăm Voineasa pe 21 Aprilie!

LE: Avem susţinerea Regiei Naţionale a Pădurilor -Romsilva de la Ocolul Silvic Voineasa şi Direcţia Silvică Vâlcea. De asemenea, avem confirmarea ca ni s-a alaturat si domnul primar al comunei, Gabriel Nastasescu. Multumim tuturor!

Cred că v-am tot spus că Voineasa este locul în care m-am născut şi am copilărit. Este locul pentru care am părăsit Bucureştiul temporar şi am ales să îmi cresc, la rându-mi, copilul. O iubesc cu toţi porii şi vreau să o ajut ori de câte ori se poate, pentru că mi-a oferit cea mai frumoasă copilărie şi cele mai inocente amintiri. Iar acum, odată cu primăvara, cere tacit ajutorul, fiindcă nu îşi poate curăţa singură iarba şi brazii.

Este împânzită de deşeuri în aproape toate punctele cardinale, dar, din ce am văzut, cele mai afectate zone sunt Mănăileasa şi Staţiunea, cea din urmă fiind  locul în care ne odihneam, ne jucam, ne distram cu toţii odată şi în care acum bate vântul de singurătate şi indiferenţă. Aşa că, sâmbătă, pe 21 Aprilie, vă invit să luaţi parte la cea mai îndârjită acţiune de ecologizare a întregii Voinese, nu doar în cele două zone. Eu o să vin cu mănuşi şi saci, iar voi puteţi veni cu propuneri şi idei.

Oricum, din ce am văzut, mulţi tineri au răspuns favorabil apelului meu, autorităţile însă mai puţin. Şi mi se pare chiar trist că trebuie să conving reprezentanţi ai Primăriei Voineasa să demarăm ecologizarea zonei. A zonei pe care s-au angajat să o protejeze. Unii au fost deschişi, inclusiv domnul primar, care se pare ca ne sustine, însă alţii nici nu vor să audă, pentru că, vezi-doamne, Staţiunea este în gestiunea Sindicatelor. Deşi se ştie că o parte din teren este spaţiu public. Şi chiar de nu ar fi, oare aria nu face parte din Voineasa, din noi? E chiar aşa de greu să dăm dovadă de omenie, spirit civic şi simţ al civilizaţiei o dată pe an? Cred că prea o luăm de-a gata, crezând că ni se cuvine şi uităm să o apreciem la adevărata valoare.

cc
Asta am găsit la Bazine
Tare mult mi-aş dori să evoluăm, să nu mai aruncăm vina de la unul la altul, să nu mai stăm să aşteptăm să facă alţii pentru noi, ci să avem iniţiativă. Să acţionăm noi. Fiindcă, până la urmă, e o comună şi nu un continent şi cred că se poate.  Aşa că, aş vrea să ne strângem  noi, cei care vrem un mediu curat, cei care ne dorim să îngrijim această casă verde, care ne-a adăpostit de când am deschis ochii.
Repet: sâmbătă, 21 Aprilie. Detaliile le stabilim ulterior.
Bunică-mea avea o vorbă, care mi-a rămas în minte ca guma pe perete: „Comandă şi fă că mai bine îţi stă!” Ei bine, chiar aşa am să fac.
 
PS: O să punem la dispoziţie mijloc de transport persoane şi mijloc de transport deşeuri (mulţumim Casa Vox Montis). 
PS2: A doua zi, 22 Aprilie, e chiar Ziua Pământului.
Sursa foto deschidere: Staţiunea Voineasa
 
Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

2 răspunsuri

  1. Foarte bine faci, Alexandra, salut initiativa ta 🙂 E pacat de tara asta minunata sa fie murdara. Sa speram ca, de la an la an, prin astfel de actiuni, oamenii vor intelege ca e mai bine sa prevenim murdarirea Romaniei noastre decat sa stam s-o curatam mereu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *