Eveniment. Crizele de furie şi traumele copiilor: cum le gestionăm?

Sigur aţi văzut prin oraş copilaşi care se dau cu fundul de pământ şi ţipă că ei vor să zboare. Sigur i-aţi văzut plângând în hohote sau tăvălindu-se prin magazine că vor nu-ştiu-ce jucărie. Ei, bine, deşi din exterior ne-am putea grăbi să aruncăm cu prejudecăţile, în interior este o problemă mult mai profundă.  Aceasta este o perioadă a tantrum-urilor, o perioadă firească, dar dificilă atât pentru copii, care se confruntă cu sentimente noi de furie copleşitoare, dar şi pentru părinţi, care nu ştiu cum să îi mai liniştească.

De câteva luni am tot auzit şi am tot citit despre perioada tantrum-urilor, fiindcă Luc are 13 luni şi primele lor semne tind să apară între un an şi un an jumătate. Aşa că, vreau să mă pregătesc psihic, să ignor oprobriul lumii şi să mă înarmez cu răbdare. Şi aşa, probabil, vor multe mămici. De aceea, trebuie să ştim că în aceste crize de furie şi frustrare, plânsul obişnuit de supărare al copiilor se transformă într-o avalanşă de isterii. Trebuie să ştim că în acele momente copilul nu caută atenţie, ci pur şi simplu este suprasolicitat emoţional şi nu ştie cum să gestioneze nişte sentimente tulburătoare decât prin izbucniri vulcanice. Şi trebuie să ştim că are nevoie de ajutor şi consolare, nu de ceartă şi muştruluiri. Şi sunt sigură că trebuie să ştim mult mai multe, ca să putem gestiona mai uşor eventualele crize.

Aşa că, ediția a 6-a a evenimentului de parenting Modern Dad’s Challenges, cu tema “Crizele de furie și traumele copiilor: cum le gestionăm?”, a venit la fix. Vom afla care sunt cele mai comune frici ale copiilor și cum să reacționăm astfel încât cel mic să se liniștească mai repede, să treacă peste acest tantrum fără a fi afectat, să ne audă, să ne înțeleagă și să ne asculte.

Evenimetul este organizat de agenția de publicitate Creative Energy Corner şi va avea loc pe 28 februarie, de la 18:30, la Hotel Internațional, unde speakeri vor fi Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner Eu, părinte ghemotoc și Mirela Horumba, psihologul părinților, cu certificare internațională în metodă Feuerstein Instrumental Enrichment și psihoterapeut cu drept de liberă practică, acreditat de Colegiul  Psihologilor din România.

Psihoterapeutul Ioana Agachi va deschide discuția despre tantrum-uri și va încerca să raspundă la intrebările ce ne macină: De ce apar crizele de furie? Ce rol au ele în dezvoltarea copilului și cum să le gestionăm, atunci când apar? Iar în continuarea discuției despre dezvoltarea emoțională a copiilor, participanții vor afla mai multe de la Mirela Horumba, psihologul părinților, despre cele mai cunoscute frici ale copiilor și despre linia fină dintre ele și traumele pe care le pot provoca celor mici. Evenimentul va avea și o parte practică, un studiu de caz pe cele mai comune şase crize de furie pe care le întâmpinăm la cei mici.

Participarea la eveniment este gratuită și necesită înscrierea în prealabil pe site-ul evenimentului (aici). Aşa că, vă încurajez să vă faceţi timp să mergeţi, mai ales dacă sunteţi în Bucureşti.

Sponsorii evenimentului sunt: Lidl Romania, Lupilu, Boiron Romania şi PureShapes.

Parteneri media sunt: Sfatulparintilor.ro, Andreicismaru.ro, Tatistacasa.net, Educabil.ro, Artistu.ro, Frunzaresc.eu, Laurafrunza.com, Gogib.ro, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, Solonaria.ro, Pricopie.com, Johanassburg.ro, Teavasilescu.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.ro, Ralucaloteanu.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro şi Lullaby.ro.

Pentru mai multe detalii, o puteţi contacta pe Sofia Frunza, Project Manager, la adresa de email: sofia.frunza@energycorner.ro

 

Sursa fotoJason Rosewell, Unsplash

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *