Doamna cu cinci copii: “Nu aș schimba nimic la viața mea de acum. Poate doar vârsta”

La rubrica #DePoveșticuMamele, vreau să faceți cunoștință cu Andreea Hurubă, mândra mămică a cinci copii, din Brezoi, județul Vâlcea, ce ne spune cu sinceritate că viața ei este simplă, frumoasă și doar “puțin grea”, deși mărturisește că doarme în jur de patru ore pe noapte. Interviul este menit să trimită curaj cu geamantanul celor care își doresc mai mult decât un copil, dar și emoțiile unei familii mari. Când mi-a spus că momentul ei preferat este dimineața, în pat, când se strâng toți șapte, m-am topit precum o ciocolată caldă.

***

1.Andreea, noi ne-am cunoscut la şcoala de şoferi când erai însărcinată cu cele două fetițe minunate şi am amuțit când mi-ai zis că mai ai trei băieți acasă. Povesteşte-ne puțin despre viața ta de mamă şi despre cum este să ai cinci minuni deodata.

Andreea: Viața mea este simplă, frumoasă și puțin grea în același timp, pentru că prioritătile mele sunt, exlusiv, copiii acum. Să ai cinci copii în ziua de azi e dificil într-adevăr, cum zic toți, dar mi-am asumat decizia. E greu acum să îi pui pe picioare, dar și o perioadă unică, deoarece, când vor trece anii, vom regreta că au trecut așa de repede.

Fiecare copil al meu e special: cel mare, Carlos, are șapte ani și e pasionat de sport, muzică și informatică. Este  un copil tare sensibil. Cel mijlociu, Andrei, are trei ani și este cel mai energic copil al meu. Îi place să cânte și să danseze. Cel mai mic are doi ani. Este sensibil, se ține de fusta mea toată ziua, se joacă cu frații lui și le pupă toată ziua pe fetițe. Nu prea vorbește, în rest știe tot ce vorbești tu cu el. Evident, fiecare copil în ritmul lui. Îi iubim la fel, neconditionat, pe toți. Și, de anul acesta, avem și fetițe gemene, prințesele familiei, cele mai rasfațate. Singura lor pasiune în momentul de față este să stea cât mai mult în  brațele mamei😄😄😄

2.Cum este Andreea de acum comparativ cu cea care avea doar un copil? Este mai puternică, mai relaxată sau din contră, mult mai grijulie şi obosită? Ce aveai atunci şi nu mai ai acum şi invers? Eu te-am văzut extrem de curajoasă, având în vedere că te-ai apucat de şcoala de şoferi chiar cu câteva luni înainte să naşti gemenele.

A: Sunt un amestec de stări, dar, ca și la ceilalți copii, voi trece peste. Un lucru e cert, faptul că sunt o persoană mai puternică, grijulie chiar peste măsură😄. E normal acum, având atâția copii. Nu mai am același timp cum aveam cu unul, dar încerc pe cât posibil să îmi fac timp pentru toate. Având mașina la scară, am considerat că este o necesitate de a avea permis de conducere și, mai ales, să nu mai depind de nimeni să mergem unde este nevoie.

3.Cum au reacționat băieții tăi când le-ai adus acasă surioarele? Ce ți-au zis?

A: Au fost foarte entuziasmați si fericiți, spunând că au venit fetițele lor acasă.

4.Cum reuşeşti să te împarți şi să îi creşti frumos pe toți? Ce ajutoare ai? Bănuiesc că şi soțul tău se implică.

A: Pe cât posibil. Am ajutoare din toate părțile, mai ales din partea soțului, când e liber sau când vine seara de la serviciu. Am ajutor o bonă, care mă ajută ziua cu ei, și seara – soțul. Iar bunica mă ajută în weekend, când este posibil. În orice caz, dorm vreo trei-patru ore pe noapte, adunate, fiindcă încă alăptez. Încerc să mă mai odihnesc ziua, când dorm copiii. Asta dacă mă ia somnul.

Iubirea, respectul și credința în Dumnezeu

5.Ce valori crezi că sunt cele mai importante în familia voastră şi de ce?

A: Iubirea, respectul și, mai ales, credința în Dumnezeu, pentru că, fară aceste valori, nu am putea fi un întreg.

6.Care este momentul tău preferat dintr-o zi? Al meu, spre exemplu, este acela în care, înainte de culcare, ne punem toți trei, citim o poveste şi Luc adoarme între noi.

A: Unul dintre momentele mele preferate este acela când ne trezim și stăm în pat toți șapte. Cântam și ne jucăm cu copiii.

7.Care au fost cele mai dificile momente din viața de mămică?

A: Cele mai dificile momente de până acum au fost cele în care copiii mei au fost bolnavi, când au răcit sau au avut febră, stând toată noaptea lângă ei, de frică să nu se întâmple ceva rău. Singura problemă în a fi o familie mare este că, atunci când unul din noi răcește, este imposibil să nu mai ia și alt frățior. Și, așa, avem circuit închis😄😄 până vine primăvara.

8.Îmi spuneai că ai propria afacere în Brezoi, un salon cosmetic. Cum evoluează business-ul şi în ce măsură simți nevoia să te implici profesional? Eu, oricât îl iubesc pe Luc, nu am putut să stau departe de scris multă vreme.

A: Deocamdată am luat o pauză până în primăvară, când mai cresc fetele. Îmi este foarte greu să stau fară să fac ceea ce îmi place, dar copiii sunt prioritatea acum.

9.Care sunt cele mai mari sacrificii pe care crezi că le-ai făcut până acum pentru copii? Când ai mers ultima oară într-o vacanță doar tu şi soțul?

A: Nu consider că am făcut mari sacrificii pentru ei deocamdată, poate pe viitor va fi cazul. Iar în vacanță nu am mai fost doar noi doi singuri de când au venit copiii. Doar mici ieșiri de câteva ore😋

10.Ai schimba ceva la viața ta de acum?

A: Nu aș schimba nimic. Poate doar vârsta. Mi-ar plăcea să am cu zece ani mai puțin😄😄😄, pentru a avea mai mult timp de petrecut cu copiii .

11.Ce sfaturi ai pentru mămicile care vor să aibă o casă plină ca a voastră?

A: Nu sunt în măsura de a da sfaturi, dar cred că fiecare ar trebui să își urmeze propriile dorințe de a avea copii. Și să nu mai folosească diferite pretexte, precum că viața este grea și nu ai ce  să le oferi. Poate fi la fel de grea și cu un copil. Noi am fost patru frați și nu am avut nevoie de bogății ca să creștem mari și educați. Valorile sentimentale, spirituale sunt unicele lucruri valoroase pentru a ajunge cineva în viață.

 

PS: Mi s-a părut foarte amuzant că este singura poză în care a reușit să îi adune pe toți și îi mulțumesc. Sunt oricum adorabili☺

Cu drag,

Alexandra

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

4 răspunsuri

  1. Wow, multa sanatate tuturor ca in rest sunt superbi pur si simplu, iar mamica este o mama eroina, copiii sunt dragalasi toti. Imi plac articolele cu mame asa de puternice 🙂

  2. Incredibil…. de frumos! Plang mereu cand te citesc! Eu credeam ca e greu cu 2 copii care nu au nici 2 ani intre ei… pfff…. mamicoo esti o eroina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *