Curcubeu. Idei de decor pentru tăierea moţului acasă

Despre petrecerea de un an a lui Luc am scris în ianuarie, când a avut loc, dar rămăsese să revin cu decorul în detaliu pe care l-am avut, fiindcă m-au rugat câteva mămici să le mai dau idei. Până să mă mobilizez eu, probabil că au şi tăiat moţurile prichindeilor, dar aţi văzut -sper- că îmi e mult mai la îndemână să scriu despre ce gândesc decât despre ceea ce fac.

Şi totuşi, să nu rămân datoare – că era în subconştientul meu şi îmi ciocănea în creier – am reuşit să adun în fotografii cam fiecare detaliu pe care l-am folosit pentru tema noastră, “Curcubeul”. Dacă vă place şi vouă să aveţi o petrecere colorată, cred că veţi găsi idei de pus în practică uşor. Petrecerea a fost făcută acasă, fiindcă – sincer- am vrut să fie restrâns şi să nu ne mai complicăm.

Ca să fie cât mai simplu de urmărit şi să nu încarc cu text, o să încerc să scriu lucrurile esenţiale.  Mărturisesc că Pinterest a fost de mare ajutor inspiraţional.

În plimul rând, m-am gândit să avem ţinute asemănătoare, dar să nu cheltuim un munte de bani. Aşa că, ne-am pus toţi trei bluze şi cămăşi albe pe care le aveam prin şifonier, accesorizate cu papioane făcute pe comandă, toate trei în jur de 100 de RON. Evident, dacă aveţi portofel generos, puteţi face la croitorie ceva spectaculos pentru toţi.

În al doilea rând, am vrut ca setul destinat tăierii moțului, respectiv tăvița, peria și cutiuţa, să întregească atât tabloul petrecerii, cât și locuința noastră, al cărei simbol este Tatty Teddy sau Ursulețul Zdrentăros, pictat în camera lui Luc (am pus şi două poze de acolo, ca să vedeţi un pic din cameră, care nu e gata încă). Așa că, o mămică mi-a pictat minunăția de tăviţă din pozele de mai jos:

În al treilea rând, m-am asigurat că o să avem gustări și tort. Așa că, am vorbit cu o firmă de catering pentru aperitive, cu o amică pentru tort specific temei alese și cu finuții mei pentru niște quiche cu brânză și somon. Eu am cumpărat doar fructe în culorile curcubeului pe care le-am pus pe un platou în ordinea respectivă: căpșuni (R), portocale (O), ananas (G), struguri verzi (V), afine (A), struguri mov/indigo (I). Printre ele am pus câteva toppers-uri cu soare, nori şi curcubeu. 

Şi da, am avut şi cocktailuri colorate 🙂

Iar pentru o asemenea temă, nu se cădeau decât niște pahare, farfurii și tacâmuri în stil curcubeu, luate de pe Aliexpress sau din Jumbo:

Ca decor, am încercat să fac mai multe lucruri, dar nu planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. La intrare, am încercat să pun niște trepte-curcubeu din hârtie buretată, pe care Luc le-a rupt de cum le-a văzut. Vedeți în poza 1 cum erau și în poza 2 luată de pe Pinterest cum trebuiau să fie.

De asemenea, tot în hol, ca să întâmpine invitații, am pus panoul aniversar cu cele mai hazlii detalii despre sărbătorit, despre care am scris aici pe îndelete.

În living, am avut multe baloane, cu lună, soare, litere, cifre pe care le-am luat tot de pe Aliexpress. Mai cumpărasem și sub formă de curcubeu, ca cele din a doua poză, luată pe de Aliexpress, dar nu am avut pompă se le umflăm. Nu m-am gândit că avem nevoie.

Am avut şi mărturii, fiindcă am vrut ca prietenii să aibă o mică amintire, aşa că le-am făcut cadou câte un curcubeu de jucărie. Aveam şi eu când eram mică şi mă supăram că mi se încâlcea atât de tare că nu mai mergea descurcat.

Evident, acestea sunt detalii cărora numai noi, mamele, le acordăm o însemnătate aparte. Fiindcă, în final, contează mult mai mult să te bucuri de familie și de prieteni decât de decor. Și mai ales de copil. Eu sper să vă fie cu folos şi spor la pregătiri, poate cu mult mai mult fast decât la noi.

Pozele au fost făcute de Sabina Radu şi Alin Mihalcea, de la Etereo Photo 🙂

 

Cu prietenie,

Alexandra

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *