Clătite americane baby-friendly

Ştergeam praful prin bucătărie şi, când am ridicat un caiet mai vechi cu rețete, a căzut o foaie din el. Era o rețetă pentru clătite americane rapide, primită de la publisher-ul revistei la care am lucrat, Mirela. Ea are trei băieți de crescut, un super business de condus și, când intra în bucătărie, trebuia să se mişte rapid, să nu piardă timp. Aşa că, avea ascunse în mânecă niscaiva secrete culinare, pe care le mai împărtăşea şi cu mine. Eu nu aveam nimic pe atunci, nici nu mă căsătorisem cu Andrei, dar nu îmi plăcea defel să gătesc. Aşa că, orice sfat delicios şi rapid era perfect.

Şi, când am văzut rețeta, mi s-au luminat ochii şi m-am gândit instantaneu la un desert pentru Luc. Aşa că, am adaptat ingredientele pentru copilaşi (Luc are 1a6l) şi au ieşit la fel de gustoase. Şi le-am făcut cu el lângă mine. Bine, i-am dat o primă clătită în mânuță să o molfăie, să îl țină ocupat şi să mă lase să le termin pe toate.

Pentru 15-20 clătite americane cu afine

*Un ou

*Un pahar cu lapte

*Păstaie de vanilie

*135 g făină tip 650

*3 linguri unt nesărat bio (dacă aveți ghee, mai bine)

*Bicarbonat de sodiu stins cu lămâie sau praf de copt bio

*Afine

*Opțional: o lingură miere (nu devine toxică, îşi pierde proprietățile)

Cu mixerul, amestecăm oul, laptele, semințele de la păstaie şi mierea. Apoi, uşor-uşor, adăugăm şi făina, şi agentul de creștere folosit, mixând încontinuu. La final, adăugăm untul: fie topit şi răcit, fie dat direct pe răzătoare. Le coacem în tigaia antiaderentă.

Luc le-a servit cu sos de afine (în poză nu se vede, dar i le-am zdrobit, de teamă să nu se înece), iar eu cu dulceață de cireşe şi piersici. Un deliciu!

PS: puteți face sosuri de diferite fructe şi la aburi (ex: măr, cu pară şi scorțişoară), în fincție de preferințe.

Poftă bună,

Alexandra

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *