Cele zece porunci (hazlii)

Viaţa de părinte îţi aduce multe surprize, enigme, întrebări, frustrări, un amalgam de sentimente, trăiri şi amintiri. Iar ca să fie totul bine până la capăt, am ales să fac haz de necaz şi de toate lucrurile mai mult sau mai puţin exasperante. Fiecare are piticii lui, dar important este să îi distrăm. Aşa că, aveţi o listă de zece porunci ilare atât pentru părinţi, cât şi pentru cei ce se află în preajma lor 🙂

1.Să nu te plimbi cu marsupiul ergonomic prin sat, că zice lumea că schingiueşti copilul.

2. Să nu înveți copilul să bată palma, că riști să o bată apoi cu toată fața ta, cu obrajii tăi, cu ochii tăi ca şi când ar da în tobe.

3. Să nu înveți copilul să arunce la gunoi, că te trezeşti că îți găseşti şi telefonul acolo.

4. Să nu îl înveți să arunce mingea, că te trezești că este atât de priceput încât îți aruncă apoi cu piese de șah, cu pietre, cu lemne fix în frunte.

5. Să nu te pună scaraoțchi să bei o bere (fără alcool!) înainte de culcare, că noaptea nu te mai poți duce la toaletă. Cum te-ai mişcat, cum a deschis ochii.

6. Să nu faci camera copilului înainte, ca s-ar putea să nici nu doarmă în ea. Sau rişti să o schimbi de câteva ori până atunci.

7. Să nu te împingă păcatul să îi spui unei mame “Vai, ce durduliu e! Seamană cu tine!”, că te trezeşti cu o înjurătură şi o geantă-n cap.

8. Să nu cumva să trezești un copil ce a adormit cu rugăciuni şi slujbe, că riști ca maică-sa să ţi-l pună în braţe, să îl adormi tu.

9. Să nu îți faci planuri decât cu cinci minute înainte. Abia atunci ai şanse să le duci până la capăt.

10. Să nu care cumva să refuzi pufuleţi sau covrigi, că o să zică lumea că ai luat-o razna şi că flămânzeşti copilul.

Articolul de faţă este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Dar chiar mi s-au întâmplat mie şi lui Luc. Dacă mai aveţi voi porunci hazlii, le aştept.

 

Cu prietenie,

Alexandra

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
0
Pin Share0

Share

Căutare

Galerie

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

2 răspunsuri

  1. Ha-ha, tare si la 5 o completare 🙂 : daca totusi bei o bere inainte de culcare, grija mare la …. depozitare 🙂 Eu am patit-o sa las un pahar pe masa si sa fiu la un pas de a sorbi copilul din berea trezita, ce mai ramasese in pahar, de aia zic :), dar am fost pe faza, Slava Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.