Cât de child-friendly a fost Blaxy Premium Resort, din stațiunea Olimp?

2 Comentarii
Cât de child-friendly a fost Blaxy Premium Resort, din stațiunea Olimp?

Blaxy Premium Resort este fără doar și poate un loc frumos și special sau, cel puțin, aşa se vrea să fie. Amplasat la un kilometru de Olimp, pe o suprafață de 72.000 de metri pătrați, complexul cuprinde trei clădiri cu 540 de apartamente de tip condo, piscine, amenajări peisagistice, restaurant, baruri, club pentru copii, amfiteatru de vară, parcare și plajă privată, fiind dat în folosință în iulie 2016.

Încă nu este finalizat complet, mai au planuri de construcții şi sunt într-o perioadă de tranziție cu noi manageri, iar lipsa unei coordonări generale mai profesioniste se simte. Cel puțin, noi am simțit-o. Mai jos, o să trec în revistă atât părțile plăcute, cât şi cele mai puțin simpatice, ca să cântăriți şi voi toate aspectele.

Plusuri

 • Camerele sunt foarte frumoase, spațioase, moderne şi faptul că nu au gresie pe jos pentru mine reprezintă un avantaj. Noi am stat la etajul 5 şi vederea era minunată. Balconul este măricel, din sticlă, și lui Luc îi plăcea tare mult să stea să privească peisajul și să murdărească geamul. Eu aveam emoții până în gât, fiindcă am frică de înălțimi.
 • Resortul are piscine faine, de toate dimensiunile, iar pentru noi a contat enorm că are una chiar de bebei. Apa era călduță și numai bună de bălăcit.
 • Plaja privată este aproape, la cinci minute de mers pe jos, cu șezlonguri și umbreluțe, iar până să ajungi la ea treci printr-un crâng răcoros, plin cu păsărele. Plaja este curată și nu mi s-au părut să fie multe alge în mare. Când am fost noi, din păcate, era apa rece, așa că am stat mai mult cu picioarele.
 • Un mare plus, din punctul meu de vedere, este Blaxy Kids Club, unde ai un spațiu generos de joacă pentru copii și unde, dacă sunt mai măricei, poți beneficia și de babysitting contra cost. Doamna care se ocupă de club este foarte prietenoasă, zâmbitoare și ne-a lăsat mereu să stăm peste program. Cum erau la început de sezon, cu noi contracte, nu am avut parte de multe activități de entertainment, dar de săptămânile viitoare înțeleg că o să fie mult mai animat, cu ateliere de pictură, de sculptură, desen, muzică și altele.
 • E foarte interesant că în resort poți deveni proprietar pe viață, spun ei, adică vreo 50 de ani. Pentru un preț între 3.000 și 8.500 de euro, poți achiziționa un condo în Blaxy Resort, o săptămână în fiecare an. Iar partea faină e că poți schimba oricând săptămâna achiziționată în Blaxy Resort din Olimp cu o săptămână în una dintre cele 3.000 de destinații oferite de Interval International.


Minusuri

 • Se simte lipsa unei organizări mai bine puse la punct, unde mai toți angajații -deși amabili și zâmbitori- abia acum învață cum să se descurce în domeniul hotelier (băiatul de la recepție nu știa ora de check-out, spre exemplu).
 • De asemenea, camera în care am stat a fost buclucașă și îmi place să cred că a fost doar o excepție. Toaleta a fost murdară și plină cu pânze de păianjen, ceea ce m-a dezamăgit cumplit. Având în vedere că eram câțiva oameni în hotel, ar fi putut să verifice măcar puținele camere închiriate. În plus, după câteva ore, au apărut și furnici pe care Luc voia să le bage în gură (dacă eram doar noi nu era chiar o tragedie), dar le-au aspirat doamnele de la curățenie la timp.  De ce am spus buclucașă? Fiindcă nu aveau cheie de rezervă pentru camera noastră și am rămas pe afară vreo două ore. Luc ieşise pe holul hotelului, Andrei a alergat după el, iar eu am apucat să ies şi să îi strig doar, că uşa s-a trântit de la curent cu cheia înăuntru. Noroc cu Kids Club-ul, unde Luc s-a simțit grozav.  De asemenea, clanța de la toaletă s-a blocat cu soțul meu în interior și nu a mai putut ieși decât după ce a spart yala.
 • Resortul este izolat și unul dintre cele mai apropiate supermarket-uri se află la vreo 15 minute de mers cu mașina. Așa că, e bine să te asiguri că ai de toate pentru copil. Noi nu luaserăm scutece de apă și a trebuit să mergem tocmai până în Mangalia.
 • Un alt minus a fost restaurantul. Pe perioada în care am stat noi, era deschis doar pentru mic-dejun, care a fost oricum uşor sărăcăcios, fructele lipsind cu desăvârșire. Înțeleg că de săptămâna viitoare va funcționa la capacitate maximă, pentru prânz și cină, dar e bine să verificați, să știți la ce să vă așteptați. În orice caz, de foame nu am murit, fiindcă sunt două restaurante în apropiere și ne-am mai cumpărat câte ceva de la supermarket. Pentru Luc, am avut oricum aparatul cu aburi la noi și i-am gătit în cameră când a fost nevoie.

Una peste alta, cred că am nimerit noi într-o perioadă puțin mai agitată pentru ei și sunt convinsă că serviciile se vor îmbunătăți cu timpul. Resortul are potențial și chiar m-aș mai întoarce, fiindcă pentru noi au contat mai mult plusurile. Și faptul că Luc s-a distrat.

Vă las câteva poze:

Vederea din cameră

Camera

Camera

Piscina de bebei

Plaja privată

Cu drag,

Alexandra

Sunt Alexandra Lopotaru, jurnalist, blogger, autor de carte pentru copii și mama de Luc, un băiețel cu ochi-pelin. Sunt amorezată din Nord până în Sud de familie, scris și poezii, iar cea mai mare dorință este să ne păstrăm cu toții măcar o bucățică din naivitatea, curiozitatea și bunătatea copiilor din noi.

2 Comments

 • avatar

  Florina

  23/06/2018

  De obicei rad la articolele tale, ma amuz copios, la asta insa am citit cu lacrimi in ochi pentru ca am vazut profesionalism, responsabilitate, obiectivitate, onestitate, ti-am scris pe FB mai detaliat. Da, de astfel de articole e nevoie in mediul online, succes in continuare, meriti 🙂

  • avatar

   Alexandra

   23/06/2018

   Esti culmea! Am scris doar ce am experimentat. Te pup :*

Leave a Reply