Cărţile Usborne: o lume pentru toţi copiii

Când eram eu cât un dovleac, cărţile cu poveşti pentru copii erau alcătuite doar din text şi ilustraţii care să îl susţină şi, drept să vă spun, crescând, nici nu am mai dat multă importanţă acestora. Nu m-au mai preocupat. Acum ceva ani, când a  trebuit să fac un cadou unui copilaş, am văzut cum unele cărţulii aveau nişte butoane cu sunete de animale şi ţin minte că mi s-au părut chiar interesante şi drăguţe.

Ei bine, acum cu Luc însă, am dat peste Universul cărţilor Usborne şi am rămas uimită. Habar nu aveam că pot fi într-atât de creative încât să atragă minute în şir atenţia bebeluşilor de câteva luni. Mai ales când sunt sunt hiperactivi ca Luc. Au culori calde, ilustraţii dulci, sunete plăcute şi, ce îmi place extraordinar de mult, stimulează simţul tactil prin diferite texturi.

Editura Usborne este foarte cunoscută şi apreciată în Marea Britanie, unde şi-a început activitatea acum mai bine de 45 de ani, iar prin diferiţi reprezentanţi independenţi s-a răspândit în întreaga lume, inclusiv în România. Conform site-ului oficial, tipăreşte cărţi în peste 100 de limbi şi are peste 2.000 titluri de cărţi potrivite atât bebeluşilor, cât şi adolescenţilor. În plus, cărţile Usborne pot reprezenta o sursă de venit suplimentar pentru mămicile care vor să devină reprezentanţi independenţi, efortul fiind mic şi depunându-se chiar şi doar din faţa laptopului sau telefonului.

Vă spun sincer, Luc a fost efectiv fascinat de prima carte Usborne, ‘Baby’s very first Nature Sounds Playbook’, pe care i-am luat-o pe la şapte-opt luni. Şi eu la fel. Este o carte senzorială, unde se pot asculta diferite sunete de insecte, păsări sau animale, unde se pot descoperi cu degetul diverse personaje ascunse şi unde se pot pipăi varii texturi, de la un fel de muşama la puf şi scai. De atunci şi până acum am strâns nouă cărţi cu tematice diferite, dar la fel de atractive.

Şi pentru că eu chiar cred în Universul Usborne şi pentru că sunt convinsă că v-ar plăcea şi vouă, am invitat două mămici frumoase, reprezentante ale acestei edituri, să ne recomande câteva cărţi fascinante, atât pentru copiii de sub un an, cât şi peste: Andra Păduraru, mamă de Matei, cea care mi-a arătat prima oară o astfel de carte şi fondatoarea librăriei Colorazon şi Alexandra Ciorăscu, mamă de Eva,  marketing manager la Happy Tour şi care de curând şi-a deschis un frumos blog de travel, TheFavorites.

Lista este mai jos, cu preţul cărţilor şi contactul mămicilor. În plus, ca o mică surpriză, Andra şi Alexandra oferă cititorilor mei un discount de 5% cu codul #BebeloniaUsborne.

I. Andra ne recomandă:
  • That’s not my unicorn 

Face parte dintr-o serie super haioasă de cărți pentru bebeluși: are paginile dintr-un carton tare, rezistent la băluţe și ronțăit, poze mari, atrăgătoare și elemente senzoriale pe fiecare pagină (blăniță, texturi aspre etc). Am ales această carte în mod special, întrucât la lansarea ei, s-au epuizat toate exemplarele în cinci minute!!! Unicornii vor salva lumea 🙂

*recomandată de la naștere

Preţ: 42 RON

  • Baby’s very first noisy nursery rhymes

O carte cu sunete/cântecele, copiii pot apăsa butoanele de pe margine, pot face asocieri poză-cântecel, pot asculta versurile frumoase (știți deja cât de mult le plac bebelușilor rimele, nu?). Vă asigur că abia așteaptă să le cântați 🙂  Twinkle, twinkle, little star…  

*recomandată de la 10 luni (sau de când doriți să-i cântați bebelușului)

Preţ: 60 RON

 

  • Baby’s very first Nature Sounds Playbook

Aceasta este printre preferatele lui Matei al meu de 1 an și 3 luni. O pot încadra la cărți “complete”: are sunete, elemente senzoriale pe fiecare pagină, clapete pentru cucu-bau și trasee de urmărit cu degețelul. Are niște ilustrații minunate, copiii pot învăța sunetele din natură, pot face asocieri între poze și sunete, pot recunoaște anumite obiecte/animăluțe după textura lor, vă zic, e super! Paginile sunt format mare, cartonate, super rezistente.

*recomandată de la 10 luni

Preţ: 90 RON

 

  • Animal Hide and Seek

Dacă ați ajuns deja la vârsta la care vă jucați cucu-bau cu bebelușii, atunci a venit și vremea acestei cărticele senzoriale. Faceți cunoștință cu animalele de la fermă atât de iubite de copii, asociați peticul senzorial cu fiecare animal, imitați sunetele produse de ele și găsiți pe fiecare pagină câte un animăluț care se ascunde sub clapete. Jocul de-a v-ați ascunselea cred că nu va muri niciodată 🙂   

*recomandată de la 1 an

Preţ: 60 RON

 

  • Night Sounds

Ştiați că de obicei cărțile de adormit au ilustrații în care predomină nuanțele de albastru? Este o culoare care liniștește, nu agită, ajută copilul să intre în faza de seară, de somn. Așa reușește și această carte să ne adoarmă super repede. În plus, are și sunete declanșate prin butoanele prezente pe fiecare pagină, ce se apasă super ușor. În final, se face dimineață și orașul prinde iar viață 🙂  

*recomandată de la 3 ani (însă sugestia mea este că de la 1 an este deja foarte potrivită)

Preţ: 60 RON

 ___________________________________________________
II. Alexandra ne recomandă:
  • Pictat cu apă – o lume de culoare fără pată Magic Painting Book

Avem nevoie să credem în magie la orice vârstă. Așa că vă propun o carte cu imagini alb-negru ce se colorează imediat ce pensula cu apă trece peste ele. Cărțile Magic Painting vin la pachet cu o pensulă pe care doar o înmoi într-un pahar cu apă și culorile vor apărea pe fiecare foaie vii și vesele. La final, fiecare dintre cele 32 de pagini ale cărții pot fi detașate pentru ca micii artiști să-și etaleze primele opere din viața lor. Nimic nu se pierde, totul rămâne o frumoasă amintire.

*Este recomandată de editură de la 3 la 5 ani, dar de la un an până la 80+, pictatul cu apa relaxează, stimulează creativitatea și aduce bucurie.  

Preţ: 36 RON

  • Copilul tău își pune amprenta asupra lumii cu Fingerprint Activities

10 degețele, 12 cartușe și o carte cu idei de colorat – aceasta este rețeta pentru multă distracție. Cartea oferă idei despre formele pe care le poți desena cu propriile degete.  Această ingenioasă carte oferă și idei pentru ca cei mici să o umple de animăluțe colorate, flori, căsuțe și alte forme interesante pentru copii. Această carte stimulează creativitatea și inteligența. Cartea conține instrucțiuni astfel încât cel mic să se distreze, dar și să învețe. Când eram noi mici, desenam amprente cu cerneală și ni se părea distractiv. Așa că o să înțelegi câtă bucurie pe copilul tău să aibă la dispoziție 12 culori și muultă inspirație pentru distracție.  

Preţ: 60 RON

 

  • Activități cu carioca – Învățăm, repetăm și ne distrăm cu Wipe-clean  

Cărțile din colecția Wipe-clean au un marker care se șterge cu un șervețel umed și sunt perfecte pentru perioada în care copilul învață să controleze un instrument de scris. Cărțile sunt din carton lucios, așa că se curăță rapid. Matematica, alfabetul, cuvinte, jocuri și activități se învață doar cu exercițiu.

*Cărți potrivite de la 3 ani.

Preţ: 30 RON

  • Primul pian pentru micii artiști My first Keyboard Book și Big Keyboard Book

Carte cu cântec. Are clapete asemenea pianului și instrucțiuni cu melodii celebre pe care copilul tău le poate interpreta. Este dovedit că ne naștem cu pasiune pentru muzică. În fiecare copil există o iubire pentru ritm din primele luni. Fie că își zornăie jucăria, fluieră sau folosește două bidoane și o masă pe post de tobă, copilul tău învață să trăiască sunetul muzicii. Primul pian de la Usborne are cântece pe care copilul tău le poate interpreta fără niciun curs de pian. E simplu și intuitiv și îl învață pe cel mic să-și interpreteze singur piesele preferate. Distracție garantată și un început de drum pentru un (posibil) viitor pianist.

Preţ: 78 RON (My First Keyboard Book) şi 90 RON (Big Keyboard Book)

 

  • Familiile construiesc împreună Slot-together Victorian Doll’s House

Cine nu a visat vreodată la o casă de păpuși? Când eram mică, eu o desenam pe hârtie și avem încăperi și familii închipuite de păpuși. Copilul din mine a țipat de bucurie când a văzut Victorian Doll’s House, mai mult decât un joc, un vis din copilărie. Bucată cu bucată, ca un puzzle 3D, se construiește o casă frumoasă în stil victorian. Pe lângă piesele pentru casă, copilul tău primește în pachet și o familie de păpuși, animalele lor de companie și o carte plină cu informații interesante despre viața în acea casă. Kitul de realizare a casei este superb, iar rezultatul este spectaculos și pentru cei mici și pentru cei mari.

Preţ: 150 RON

 

Aşa că, dragi cititori, recomand cu căldură aceste cărţi, iar eu nu recomand decât lucrurile în care cred. Cărţile Usborne sunt geniale, sunt iubite de copii şi pot fi un cadou inedit. Şi sunt atât de multe, încât cuprind toate buzunarele şi toate gusturile mofturoşilor mici.

Mulţumesc, fete dragi, pentru ajutor!

Andra Păduraru, mamă de Matei şi fondator librărie Colorazon
Alexandra Ciorăscu, mamă de Eva şi marketing manager Happy Tour

Pe Andra o puteţi găsi aici.

Pe Alexandra o găsiţi aici.

Sursa foto:  pagina de Facebook a Usborne Publishing

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *