Am fost prima oară cu copilul cu cortul. Sfaturi şi poze

Am lipsit zilele acestea fiindcă am fost cu cortul. Am fost chiar lângă Voineasa, la 10 minute de casă, fiindcă a fost prima oară pentru Luc şi am vrut să avem o siguranță. În cazul în care nu i-ar fi plăcut, ne-am fi suit în maşină şi am fi mers acasă. Ceea ce s-a şi întâmplat la un moment dat. O să vedeți de ce.

Noi am fost şi suntem în continuare iubitori de cort, dar până acum, la doi ani şi jumătate ai lui Luc, nu ne-am încumetat să mergem cu el. De fapt, nu am mai fost de dinaintea lui. Însă ni s-a făcut aşa dor, încât am zis că după o vacanță în Grecia all-inclusive (o să revin cu un articol, nu am uitat că m-ați întrebat detalii) trebuie să balansăm partea financiară. Şi o noapte în cort, cu mâncare de acasă încălzită la foc şi cu jucării găsite prin iarbă şi apă a fost cea mai faină variantă.

Ce două corturi ale noastre

Au venit prietenii noştri buni pe la noi, actrița Olimpia Melinte şi familia ei, încă de vineri noapte, iar sâmbătă ne-am pornit toți şase în căutarea unul loc pentru corturi. Ne-am oprit într-o poieniță, lângă un râu, unde aveam amenajat şi un spațiu pentru un foc de tabără. 

Pajişte, copii, minge, insecte, apă, pietre, bețe, lemne uscate, natură, aer proaspăt. Prieteni, amintiri, fără semnal, fără telefoane, doar noi cu noi. A fost minunat. Ne-a prins la un moment dat o ploaie, pe la prânz, dar a trecut repede.

Se jucau cu mingea
Jucau „sticluța cu otravă”

 

Luc şi Saşa, băiețelul prietenilor noştri, care are vreo patru ani şi nouă luni, au fost atât de fericiți în libertatea naturii, încât ne-am întrebat de ce nu ne mutăm de tot în munți.

Desculți în râu

Singura problemă şi pentru unul, şi pentru altul, dar mai ales pentru Luc, fiind mai mic, a fost noaptea. Saşa s-a trezit doar de vreo trei ori pe timpul nopții, însă Luc a plâns din jumătate în jumătate de oră. Visa, vorbea în somn, ne ruga să oprim apa (se auzea râul), spunea că plouă sau îl striga pe Saşa. Aşa că, pe la 3 dimineața ne-am urcat în maşină şi am mers acasă, fiindcă nu ne odihneam nici eu cu Andrei, nici copilul nostru minunat. Am dormit apoi toți trei până la 11 ziua.

Noi trei în cort.

Per total, a fost foarte frumos şi o să mai mergem cu siguranță, fiindcă uşor-uşor se va obişnui şi Luc. Sentimentul de lipire unul de altul, în sacii de dormit, într-o simfonie de greieri şi râu, îmi umple inima de bucurie. Şi aş vrea ca peste ani copilul meu să mă întrebe: „mai ştii, mama, când mergeam cu cortul şi mâncam cartofi în jar? Şi când dormeam aşa frumos, pe ploaie?”

SFATURI

Acum, dacă vreți să încercați şi voi, mai ales dacă sunteți pentru prima oară cu un copil mic, am câteva sfaturi importante:

*Pentru întâia oară, mergeți undeva aproape de casă. Dacă aveți curte, chiar şi acolo. Să familiarizați copilul cu cortul şi să puteți merge rapid acasă, în mediul cunoscut, în cazul în care noaptea nu îi prieşte.

*Să aveți apă, fructe şi mâncare deja preparată cu voi, măcar pentru copil, fiindcă e mai uşor.

*Sunt utile uneltele de gătit (mic aragaz pe butelie, oale speciale, tacâmuri 2 in 1, gen spork)

*Nu uitați de spray împotriva insectelor şi cremă cu protecție solară.

*Recomand salteluță în cort în detrimentul izoprenului, mai ales la copii.

*Pe timpul nopții, să îmbrăcați copilul în straturi, să vă fie uşor să scoateți sau să adăugați haine.

*Mergeți când nu este chiar ger. La noi au fost 12 grade noaptea şi pentru mine a fost în regulă cu un sac de dormit normal şi un strat de haine. Totuşi, lui Luc i-am dat două straturi (ştrampi, pantaloni de pijama, bluziță şi polar) pentru că nu suportă să stea învelit cu ceva, fie pătură, fie sac. Îl mai acopăr eu noaptea, dar tot se descoperă. Dacă ar fi stat, probabil că nu i-aş mai fi dat şi al doilea strat.

*nu faceți foc decât în spații amenajate corespunzător şi nu tăiați copacii. Noi am avut lemnele noastre, dar am găsit şi câteva ramuri uscate pe jos.

PS: noi nu prea am fost cu cort lângă maşină, cu mese şi scaune ca acum, aşa că bagajele erau în general minimaliste. Dar mi-am dat seama că nu strică să aveți cu voi tot ce vi se pare că v-ar aduce confort. Cară maşina, nu spatele 🙂

Una peste alta, vă doresc mult timp frumos cu copiii!

Poze: arhivă personală

 

Cu prietenie,

Alexandra

 

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *