Despre cum s-a împărtăşit copilul meu la Biserica Ortodoxă Română din Tokyo + Poze

Părinții mei au ajuns alaltăieri cu bine, cu pască, brânză de oaie, cozonaci, cu spirit de Paşte, ca să fim împreună. Să nu fim noi singuri, de fapt. Aşa că, din dorința de a simți Sărbătoarea până la rădăcini, am mers azi-dimineață să îl împărtăşim pe Luc. Am mers cu trenul la vreo 50 km distanță de noi, la periferia oraşului Tokyo, unde se află singura reprezentanță a Bisericii Ortodoxe Române din Japonia, Biserica ,,Sf. Mare Mucenic Gheorghe”. Ştiam demult de ea, dar nu am avut până acum prilejul de a o vizita. Astăzi însă a fost momentul oportun.

Nu mă aşteptam ca biserica să fie aşa de primitoare, vă spun sincer. Preotul paroh Daniel Corîu, care este în Japonia din 2013, vorbeşte cu căldură şi bucurie despre comunitatea de aproape 250 de familii, români şi japonezi ortodocşi, care s-a format în jurul Parohiei. Cam în jur de 1000 de oameni cu care s-a întâlnit cel puțin o dată. Fiind familii mixte, slujbele sunt ținute în ambele limbi, de regulă, şi îți e mai mare dragul să le asculți. Cei doi cântăreți ai Parohiei au o voce de ți se face pielea de gâscă.

Parohia s-a înființat în 2008, dar abia în 2017 a fost achiziționat actualul sediul parohial, o capelă catolică. Interiorul însă îşi păstrează frumusețea autohtonă, dată mai ales de catapeteasma instalată abia acum câteva săptămâni. 

Din Septembrie 2016, biserica adăposteşte o copie a Icoanei Maicii Domnului Grabnic-Ascultătoarea, al cărei original se află la Mănăstirea Dochiariu din Sf. Munte Athos, Grecia.

Tot aici, din octombrie 2017 credincioşii se pot închina şi la o părticică din Sf. Moaşte ale Sf. Mari Mucenițe Ecaterina.

Dar vă las mai jos poze, ca să o vedeți şi voi.

Biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”

Eu, Luc şi ai mei

 

Catapeteasma a fost instalată acum câteva săptămâni

 

Preotul paroh Daniel Corîu, de Ziua Națională, 2018 (acum nu am apucat să îi fac poză)

În orice caz, mă bucur că există această biserică şi uneşte românii risipiți aici.

În ceea ce ne privește, noi ne bucurăm unii de alții acum şi cred că e primul în an în care nu o văd pe mama din zori până în noapte în bucătărie. Avem totuşi pască şi ouă roşii, să nu uităm de tradiții, dar, de ce să vă mint, în seara asta am mâncat sushi 😀

Bucurați-vă de familie şi atât.

Sărbători cu lumină şi bucurii,

Alexandra

 

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *