Cum să fii enervant de dulce

Eram conștientă că omuleții proaspăt apăruți în lume au un atuu definitiv și irevocabil în fața adulților, o anumită specie de drăgălășenie, ascunsă printre degețele, chicoteli sau gângureli pe care nu o mai întâlnești la tot pasul. Doar vedeam și eu copii haioși și fericiți de îmi era mai mare dragul să îi privesc și să îi pupăcesc. Băi, nenică, dar nu mi-am imaginat niciodată că drăgălășenia asta poate fi într-atât de dulce, încât dacă aș lua o înghițitură mi s-ar da glicemia peste cap. Abia acum, după ce am un Luc prin casă permanent, după ce îl car cu mine peste tot, ca un melc ce își cară casa, văd cum drăgălășenia atinge apogeul. Și este atât de scump, de uneori -vă spun cu mână pe inimă- mă frustrează sau mă enervează că nu pot să îl mănânc pe tot. Cred că v-am mai și zis, dar uneori, ca să îmi eliberez energia, mă strâng pe mine în brațe și nu pe el, de teamă să nu îl doară strânsoarea. E pur și simplu prea dulce.

Ei, și Luc ne învață şi ne arată ce trebuie să facem ca să fim ca el:

 • Să ai în jur de un an și să descoperi mersul Cetățeanului Turmentat și ușor crăcănat, din uşă în masă, din masă în perete şi din perete pe podea.
 • Să dormi ca Pașa printre perne, fie cu fundul în sus, fie pe spate, cu picioarele și mâinile aruncate în toate părțile, și să visezi că sugi cu buzele țuguiate. Apoi să chicotești de fericire că, probabil, ai trecut la felul doi.
 • Să plângi de frustrare că nu poți ridica un bidon de 5L plin, dar, după ce îl golesc, să rânjești cu toți dinții că îl poţi căra prin casă.
 • Să încerci să sufli cu toată forța (şi cu toată saliva!) o jucărie de lemn, ca să o miști așa cum ai mișcat o pătrățică de hârtie igienică.
 • Să ai genele lungi și să închizi ochii când râzi.
 • Să te încrunți și să mă cerți vehement când nu îți fac pe plac, adresându-mi injurii de tipul “gliglagli”, “badibu”, “brrrrrr” și “inghi bliblublu”.
 • Să pui capul pe umărul meu şi să stai secunde bune (când tu de obicei stai doar când dormi!) ca să îmi arăți că ți-a fost dor de mine.
 • Să mă iei de obraji și să mă muști de nas.
 • Să fluieri și să bâțâi din picior ca un dansator de muzică populară.
 • Să te ascunzi pe sub scaun și să nu mai miști un mușchi până nu ești găsit.
 • Să îmi trântești ușa în nas și să aștepți cuminte, cu degetele în gură, să o deschid, ca să o poți trânti din nou.
 • Să te strofoci să intri într-o cutie în care este clar că nu ai cum să încapi, cu pantoful meu în mână.
 • Să caşti ochii, să începi să ţipi de fericire şi să dai din mâini mai rău decât un dirijor ori de câte ori îţi ofer un lucru nou. Că ştii că o să îl bagi în gură.
 • Să îți pui abajurul de la veioză cu totul pe cap, să îți ajungă până la gât și tu să vrei să îți continui nestingherit promenada.

Mulțumim, Luc, pentru tehnici și tactici. Dar oricât ne-ai arăta tu, nu știu de ce,  nu cred că o să putem fi atât de dulci ca tine😅

Şi mulţumim fotografului pentru poză: Simona Andreea Bădoiu

Please follow and like us:
0
fb-share-icon0
Tweet 0
Pin Share0

Share

Căutare

Galerie

Sunt jurnalist, blogger şi mama a doi băieți, Luc, un zvăpăiat de 5 ani, cu ochi-pelin şi gene lungi, şi a lui Alec, un delicios de un an, cu ochi-azur. Sunt o mamă care a strâns tot norocul din cele patru puncte cardinale la pieptul ei.

Sunt Alexandra Lopotaru şi vă invit în cea mai minunată parte din viața mea: în viața de părinte 🙂

3 răspunsuri

 1. Eu nu stiu care-i treaba, dar parca baieteii sunt si mai dulci decat fetitele, din proprie experienta vorbesc, sau poate tocmai pentru ca bebe-baietel are o sora mai mare plus mama care-l dragastesc toata ziua. Nu stiu, cert e ca-mi place la nebunie sa fiu mama… si de baiat 🙂

 2. p.s.: Stai ca mi-am amintit una buna, stii tu, d-ale lor, d-ale bebelusilor: sa incerce sa probeze un inel dintr-o poza a unei reviste, si persevera bebele, nu gluma 🙂

  1. Hehe, al meu are abia un an. Nu prea l-am lasat cu lucruri mici ca le baga in gura mai rau decat un magician😅
   PS: acum am percutat cu revista, e tarziu, iarta-ma. Supeer funny😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.