Nouă, mamelor, ne este scris…

0 Comentarii
Nouă, mamelor, ne este scris…

Nouă, mamelor, ne este scris…

Ne este scris să vă purtăm în noi pleoapele, inimile, plămânii, oasele, degețelele, cu care mai târziu ne veți trage de guler sau ne veți şterge boabe de lacrimi.

Ne este scris să vă naştem, să simțim agonie, durere, frică, angoasă, să urlăm din adâncul gâtului, ca după ce vă aducem în văzul nostru să înțelegem liniştea deplină.

Ne este scris să simțim emoții, frustrări, putințe sau neputințe, magii nevăzute de nimeni, dar simțite doar de noi.

Ne este scris să purtăm permanent grija voastră pe umeri, la tâmple, în stomac şi să nu treacă nici măcar când dormiți în brațele noastre.

Ne este scris şi să ne ridicăm noaptea în fund şi să plângem că v-am visat urât, că în camera voastră nu se mai aude nimic şi că nu ne mai chemați când tună şi fulgeră afară.

Ne este scris ca ori de câte ori ne sărutați, să nu ne mai atingem obrazul, de teamă să nu se şteargă urma.

Ne este scris să vă iubim ca pe nişte zei de la apus şi până la răsărit, de la începuturi şi până în îndepărtări, iar noi să vă fim doar primele iubiri.

Da, ne este scris să vă fim mame pe acest scorojit pământ.

Păcat, păcat că doar o viaţă…

Poza: arhivă personală

Cu gâtul secat,

Alexandra

Sunt Alexandra Lopotaru, jurnalist, blogger, autor de carte pentru copii și mama de Luc, un băiețel cu ochi-pelin. Sunt amorezată din Nord până în Sud de familie, scris și poezii, iar cea mai mare dorință este să ne păstrăm cu toții măcar o bucățică din naivitatea, curiozitatea și bunătatea copiilor din noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.