Cele 15 principii de aur ale părintelui începător

0 Comentarii
Cele 15 principii de aur ale părintelui începător

Am pregătit pentru voi nişte principii amuzante, de pamflet, pe care cred eu că fiecare părinte începător sau om dornic să devină părinte ar trebui să le citească. Sigur, toate sunt exagerate, fiindcă în părinţeală găsim doar lapte şi miere, nu? :))

Notă: ştiu că nu se potrivesc toate pentru toţi, mă aştept să nu le guste toată lumea, dar să ştiţi că aştept şi sugestiile voastre să îmbunătăţim lista.

***

      1. O să intri în concediul de maternitate şi o să simţi că eşti la sapă. O să pleci apoi în concediu de-adevăratelea şi o să simţi la fel.

2. Partea bună e că vei avea multe nopţi albe, ca în facultate. Partea proastă e că mahmureala nu va fi de la băutură, ci de la nesomn, plâns, ţipete sau joaca obligatorie cu un maimuţel care nu vrea să doarmă.

3. Pregăteşte-te să spui “îmi pare rău că te-am supărat” când copilul tău va plânge că nu l-ai lăsat să te şteargă el la fund, că nu poate să îşi repare biscuitul muşcat, că nu reuşeşti să scoţi laptele cald din frigider.

      4. Partea bună e că o să faci multă economie la apă. Partea proastă e că nu vei mai avea parte de o baie în cadă muuuuuuuuuuuuuuuuuultă vreme.

      5. Ghici ce? O să fii un repetent. O să mergi din nou la şcoală, de la grădiniţă până la bacalaureat. 

      6. O să verifici cardul de trei sau patru ori pe zi şi o să te întrebi unde naiba au dispărut banii. 

      7. O să uiţi pe ce lume trăieşti. O să îţi pui cheile în pantofar, făraşul în frigider şi o să te demachezi cu acetonă.

      8. O să ai atacuri de panică şi o să exagerezi mult. Ba chiar, când o să vezi o tranzacţie de 4 lei în aşteptare, de la un ZŢR SRL, o să crezi că ţi-a clonat cineva cardul, că îţi fură cineva bani de pe el lunar, o să te cerţi cu ăia de la bancă ce par să nu înţeleagă. Până îţi aminteşti că ai luat tu o ojă de 4 lei de la magazinul din colţ. Dar asta tot din cauza regulii 6.

      9. O să mergi la shopping în mall să îţi mai cumperi şi tu ceva, să ţii pasul cu moda. Iar când o să ajungi acasă, o să scoţi din traistă cordeluţe, săndăluţe, rochiţe de păpuşi, maşinuţe şi caiete de colorat.

      10. O să ai timp berechet de citit. Numai poveşti pentru copii.

      11. O să te enervezi cum nu ai crezut vreodată că te vei putea enerva. O să te uiţi în oglindă şi o să îţi fie frică de tine.

      12. Fii bucuros, o să îţi faci noi prieteni! Deşi voi ascultaţi simfonică, iar ei – manele, copiii voştri se vor juca în nisip împreună.

13. Dacă nu îţi vei găsi soţia prin casă, să ştii că se ascunde în baie şi mânâncă ciocolată.

      14. Nu uita că, aşa cum îţi spune toată lumea, indiferent cât de greu e, e şi frumos.

      15. O să te îndrăgostești iremediabil şi pentru totdeauna.

Poza: arhivă personală

Cu prietenie,

Alexandra

Sunt Alexandra Lopotaru, jurnalist, blogger, autor de carte pentru copii și mama de Luc, un băiețel cu ochi-pelin. Sunt amorezată din Nord până în Sud de familie, scris și poezii, iar cea mai mare dorință este să ne păstrăm cu toții măcar o bucățică din naivitatea, curiozitatea și bunătatea copiilor din noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.