Închide ochii. Fii încrezătoare. Zâmbeşte. Nimeni nu îți ştie secretul

0 Comentarii
Închide ochii. Fii încrezătoare. Zâmbeşte. Nimeni nu îți ştie secretul

Draga mea,

Închide ochii. Fii încrezătoare. Zâmbeşte. Nimeni nu ştie că bebeluşul tău a făcut pipi pe mâna ta dreaptă, în timp ce îi schimbai scutecul. Nimeni nu ştie că toddlerul ți-a vărsat iaurt chiar pe fusta ta nouă şi a trebuit să te schimbi în ultimul moment.

Închide ochii. Fii încrezătoare. Zâmbeşte. Nimeni nu ştie că tu şi soțul tău ați țipat unul la altul chiar înainte să închizi uşa după tine, pentru că el avea planurile lui, iar tu – pe ale tale. Şi cineva trebuia să rămână acasă. Nimeni nu ştie că ai plâns cu câteva secunde în urmă de dorul copilului tău, pentru că a trebuit să îl laşi la bunici pentru câteva zile.

Închide ochii. Fii încrezătoare. Zâmbeşte. Nimeni nu ştie că uneori îți vine să loveşti pereții ca să îți eliberezi frustrările, că uneori ai vrea să fugi în miezul nopții pentru o gură de aer rece, ca apoi zâmbetul lui mic să te arunce într-o oază de linişte şi pace.

Închide ochii. Fii încrezătoare. Zâmbeşte. Nimeni nu ştie că îi spui “te iubesc” zilnic, pentru că ai tăi ți-au zis abia la facultate şi ți-ar fi plăcut să auzi mai des. Ți-ar fi plăcut să îți fie mai uşor să le spui şi tu acelaşi lucru.

Închide ochii. Fii încrezătoare. Zâmbeşte. Nimeni nu ştie prin ce tumult emoțional îți trece sufletul când copilul face primii paşi, mănâncă prima oară singur sau rosteşte prima lui propoziție adevărată. Când strigă în somn, plângând, după tine.

Închide ochii. Fii încrezătoare. Zâmbeşte. Nimeni nu ştie că nu ai mai luat bonus luna asta pentru că ai avut grijă să rupi uşa la 5, să îl iei de la grădiniță, nu pentru că nu îți mai place ce faci.

Închide ochii. Fii încrezătoare. Zâmbeşte. Nimeni nu ştie că nu ai dormit bine în noaptea precedentă, pentru că a trebuit să îl alăptezi din cinci în cinci minute. Nimeni nu ştie cât ai stat de veghe, cu fundul pe noptieră, şi te-ai rugat să nu mai facă febră.

Acum, deschide-i. Fii încrezătoare. Zâmbeşte. Nimeni nu ştie milioane de lucruri din viața ta de mamă. Nu îți ştie nimeni gândurile, amintirile, emoțiile. Dar, cel mai mult, nimeni nu ştie ce PUTERE poți să capeți când te gândeşti la el. La copilul tău. La siguranța, sănătatea şi fericirea lui. Şi nici nu trebuie să ştie. Nimeni nu trebuie să îți ştie secretul, un secret pe care îl împarți doar cu sfertul de om din brațe. Şi, câteodată, şi cu jumătatea.

Poza: Leea Onufrei

Cu prietenie,

Alexandra

Sunt Alexandra Lopotaru, jurnalist, blogger, autor de carte pentru copii și mama de Luc, un băiețel cu ochi-pelin. Sunt amorezată din Nord până în Sud de familie, scris și poezii, iar cea mai mare dorință este să ne păstrăm cu toții măcar o bucățică din naivitatea, curiozitatea și bunătatea copiilor din noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.