Cele zece porunci (hazlii)

2 Comentarii
Cele zece porunci (hazlii)

Viaţa de părinte îţi aduce multe surprize, enigme, întrebări, frustrări, un amalgam de sentimente, trăiri şi amintiri. Iar ca să fie totul bine până la capăt, am ales să fac haz de necaz şi de toate lucrurile mai mult sau mai puţin exasperante. Fiecare are piticii lui, dar important este să îi distrăm. Aşa că, aveţi o listă de zece porunci ilare atât pentru părinţi, cât şi pentru cei ce se află în preajma lor 🙂

1.Să nu te plimbi cu marsupiul ergonomic prin sat, că zice lumea că schingiueşti copilul.

2. Să nu înveți copilul să bată palma, că riști să o bată apoi cu toată fața ta, cu obrajii tăi, cu ochii tăi ca şi când ar da în tobe.

3. Să nu înveți copilul să arunce la gunoi, că te trezeşti că îți găseşti şi telefonul acolo.

4. Să nu îl înveți să arunce mingea, că te trezești că este atât de priceput încât îți aruncă apoi cu piese de șah, cu pietre, cu lemne fix în frunte.

5. Să nu te pună scaraoțchi să bei o bere (fără alcool!) înainte de culcare, că noaptea nu te mai poți duce la toaletă. Cum te-ai mişcat, cum a deschis ochii.

6. Să nu faci camera copilului înainte, ca s-ar putea să nici nu doarmă în ea. Sau rişti să o schimbi de câteva ori până atunci.

7. Să nu te împingă păcatul să îi spui unei mame “Vai, ce durduliu e! Seamană cu tine!”, că te trezeşti cu o înjurătură şi o geantă-n cap.

8. Să nu cumva să trezești un copil ce a adormit cu rugăciuni şi slujbe, că riști ca maică-sa să ţi-l pună în braţe, să îl adormi tu.

9. Să nu îți faci planuri decât cu cinci minute înainte. Abia atunci ai şanse să le duci până la capăt.

10. Să nu care cumva să refuzi pufuleţi sau covrigi, că o să zică lumea că ai luat-o razna şi că flămânzeşti copilul.

Articolul de faţă este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Dar chiar mi s-au întâmplat mie şi lui Luc. Dacă mai aveţi voi porunci hazlii, le aştept.

 

Cu prietenie,

Alexandra

Sunt Alexandra Lopotaru, jurnalist, blogger, autor de carte pentru copii și mama de Luc, un băiețel cu ochi-pelin. Sunt amorezată din Nord până în Sud de familie, scris și poezii, iar cea mai mare dorință este să ne păstrăm cu toții măcar o bucățică din naivitatea, curiozitatea și bunătatea copiilor din noi.

2 Comments

 • avatar

  Florina

  19/07/2018

  Ha-ha, tare si la 5 o completare 🙂 : daca totusi bei o bere inainte de culcare, grija mare la …. depozitare 🙂 Eu am patit-o sa las un pahar pe masa si sa fiu la un pas de a sorbi copilul din berea trezita, ce mai ramasese in pahar, de aia zic :), dar am fost pe faza, Slava Domnului.

  • avatar

   Alexandra

   19/07/2018

   Haha, daaa!! Si cu Luc am patit-o de atatea ori…a varsat si spart multe pahare 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.